Καταστράφηκε ο πύραυλος Starship της SpaceX - Iκανοποίηση Μασκ: «Έφτασε πιο μακριά από ποτέ»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καταστράφηκε ο πύραυλος Starship της SpaceX - Iκανοποίηση Μασκ: «Έφτασε πιο μακριά από ποτέ»
Πραγματοποιήθηκε η εκτόξευση του διαστημοπλοίου Starship της SpaceX και πρόκειται για την τρίτη δοκιμαστική προσπάθεια της εταιρείας του Έλον Μασκ.

Τελευταία ενημέρωση 19:21

Κατά την επιστροφή του Starship στην ατμόσφαιρα της Γης, οι υπεύθυνοι της SpaceX έχασαν την επαφή με το σύστημα και ο πύραυλος καταστράφηκε, ωστόσο ο Έλον Μασκ δεν πτοήθηκε και πανηγύρισε καθώς «έφτασε πιο μακριά από ποτέ»

«Το σκάφος χάθηκε. Επομένως, δεν θα έχουμε προσθαλάσσωση σήμερα», ανέφερε ο σχολιαστής κατά την απευθείας μετάδοση της πτήσης. Υπενθυμίζεται πως αυτή ήταν η τρίτη δοκιμαστική εκτόξευση του διαστημοπλοίου.

Η εκτόξευση έγινε στην παραλία Boca Chica στο Νότιο Τέξας λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος και το «Αστρόπλοιο» του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου εκτοξεύτηκε πάνω στον πύραυλο Super Heavy.

Λίγο αργότερα πραγματοποιήθηκε ο διαχωρισμός των δύο μερών και πλέον το διαστημόπλοιο βρίσκεται στο διάστημα σε τροχιά γύρω από τη Γη. Σε περίπτωση που ολοκληρώσει το ταξίδι του, θα επανεισέλθει στην ατμόσφαιρα για να πραγματοποιήσει προσθαλάσσωση στον Ινδικό Ωκεανό.

«Το διαστημόπλοιο έφτασε σε τροχιακή ταχύτητα! Συγχαρητήρια στην ομάδα της SpaceX» έγραψε στο Twitter ο Έλον Μασκ. Η ομάδα της SpaceX χαρακτήρισε τη σημερινή προσπάθεια του Starship ως επιτυχημένη να τεθεί σε τροχιά γύρω από το Διάστημα - παρά το γεγονός ότι η επαφή χάθηκε καθώς ο πύραυλος εισήλθε ξανά στην ατμόσφαιρα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Starship είναι το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ και έχει στόχο την πιο ασφαλή και καλύτερη μεταφορά αστροναυτών στο Φεγγάρι, όπου αναμένεται να γίνουν εξορύξεις ορυκτών στο μέλλον. Με αυτούς τους πυραύλους ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, μεταξύ άλλων, θέλει να δημιουργήσει αποικίες ανθρώπων στον Άρη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bright Sky app από το Ίδρυμα Vodafone: Ένα πολύτιμο εργαλείο στη μάχη κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Κομισιόν: Έρευνα κατά της AliExpress της Alibaba για παράνομο περιεχόμενο

Pantelakis: Στα 46 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο (TP) για τη Mytilineos

gazzetta
gazzetta reader insider insider