XTurismo Limited Edition: Ένα hoverbike 777.000 δολαρίων από το Star Wars για 200 μόνο Τζεντάι

Η ιαπωνική εταιρεία A.L.I. Technologies έκανε τα hoverbikes του Star Wars πραγματικότητα. Το XTurismo Limited Edition είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, κοστίζει 777.000 δολάρια και ένα από τα 200 κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πραγματικός Τζεντάι.
 XTurismo Limited Edition: Ένα hoverbike 777.000 δολαρίων από το Star Wars για 200 μόνο Τζεντάι

Τα hoverbikes μπήκαν στη λίστα επιθυμιών κάθε κολλημένου με την επιστημονική φαντασία από τότε που ο Luke Skywalker, καβάλα σε ένα τέτοιο, διέσχισε ένα δάσος, κυνηγημένος από stormtroopers, στην ταινία «Η επιστροφή των Τζεντάι».

Διαβάστε ακόμα: EVO Nano - Drones τσέπης από την Autel με δυνατότητες κατασκοπευτικού

Τώρα, η ιαπωνική A.L.I. Technologies, έρχεται να ξεπεράσει τη φαντασία του δημιουργού του Star Wars, George Lukas, και να κάνει τα hoverbikes πραγματικότητα, δημιουργώντας την πρώτη πραγματική εμπορική μονάδα στον κόσμο.

Το XTurismo Limited Edition διαθέτει δύο μεγάλους ρότορες στο κέντρο του πλαισίου του, και τέσσερις μικρότερους στα εξωτερικά άκρα. Ενώ οι ρότορες στήριξης κινούνται από ηλεκτρικούς κινητήρες, η κύρια ώθηση προέρχεται από έναν συμπαγή κινητήρα φυσικού αερίου Kawasaki 228 ίππων.

Αρχικά σχεδιασμένος για αγώνες μοτοσικλετών, ο κινητήρας αποτελεί μέρος ενός συστήματος κίνησης που αναπτύχθηκε από κοινού με την Toda Racing, η οποία έχει κερδίσει πολλές σειρές αγώνων με τους τροποποιημένους κινητήρες της. Το αμάξωμα του XTurismo, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, μοιάζει με διασταύρωση sportbike και τζετ σκι. Ζυγίζει κάτι λιγότερο από 300 κιλά, έχει μήκος περίπου 3,6 μέτρα, πλάτος 2,4 μέτρα, και ύψος περίπου 1,6 μέτρα.

Μια μονάδα αυτόματου ελέγχου με μικροεπεξεργαστές Renesas RH-850 έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την ασφαλή πτήση, ενώ η μονάδα υπολογιστών που συνδέεται με cloud διαχειρίζεται τους ελέγχους του συστήματος και τις ενημερώσεις λογισμικού.

Οι προδιαγραφές του πρωτότυπου αναφέρουν τελική ταχύτητα 80 χλμ., μέγιστη αιώρηση περίπου 2,4 μέτρα και εμβέλεια 40 λεπτών όταν είναι πλήρως φορτισμένο. Ωστόσο, μην περιμένετε να γεμίσει ο ουρανός με XTurismo. Με μόλις 200 μονάδες παραγωγής, και τιμή 777.000 δολάρια η κάθε μία, το ιαπωνικό hoverbike πιθανότατα θα περιοριστεί σε πίστες αγώνων.

Η A.L.I. Technologies πάντως συνεργάζεται με τις ιαπωνικές αρχές για να αναπτύξει μια έκδοση δρόμου τα επόμενα χρόνια. Τα σχέδια προσανατολίζονται σε πλήρως ηλεκτρικά hoverbike που θα παράγονται μαζικά για αστική χρήση. Εκτός από τα προσωπικά αεροπορικά ταξίδια, η A.L.I. πιστεύει ότι το XTurismo μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προσπάθειες διάσωσης από καταστροφές καθώς και για έρευνες σε δύσβατα σημεία.

Όπως θα περίμενε κανείς από μια ιαπωνική εταιρεία τεχνολογίας, η αξιοπιστία και η ασφάλεια είναι τα δύο κύρια μάντρα της. «Η εταιρεία μας εργάζεται για να επιτύχει μια κοινωνία αεροπορικής κινητικότητας στην οποία δεν συμβαίνουν ποτέ τροχαία ατυχήματα», λέει ο Katano Daisuke, πρόεδρος της A.L.I. Technologies.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ