Οι πολυεθνικές που διαθέτουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι πολυεθνικές που διαθέτουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Τεχνολογικοί όμιλοι, ξενοδοχειακές αλυσίδες αλλά και χρηματοοικονομικοί κολοσσοί «φιγουράρουν» στην ετήσια διεθνή λίστα World’s Best Multinational Workplaces, που περιλαμβάνει τις 25 πολυεθνικές με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον.

Η Google κατατάσσεται πρώτη, ακολουθούμενη από την SAS Institute και την W.L. Gore, οι οποίες συνθέτουν την πρώτη τριάδα. Τρεις από τις 25 πολυεθνικές που βραβεύτηκαν (SAS, MARS και 3M) το οφείλουν και στις θυγατρικές τους στην Ελλάδα, καθώς διακρίθηκαν και στη χώρα μας για το εργασιακό τους περιβάλλον.

Η κατάταξη που δημοσιεύει το Great Place to Work είναι αποτέλεσμα εκτεταμένης παγκόσμιας έρευνας, όσον αφορά στο εργασιακό περιβάλλον και αποτελεί αναγνώριση των ενεργειών και των πρακτικών των 25 καλύτερων πολυεθνικών.

Οι 16 από τις 25 πολυεθνικές που διακρίνονται έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ, ενώ οι κλάδοι που συναντώνται συχνότερα στη λίστα είναι οι Information Technology και Manufacturing & Production.

Η λίστα με τις 25 εταιρείες

Στην κορυφή της λίστας των 25 World’s Best Multinational Workplaces για το 2016 βρίσκεται η Google με 56.300 εργαζόμενους παγκοσμίως, ενώ ακολουθούν στη δεύτερη θέση η SAS Institute με 13.741 εργαζόμενους και στην τρίτη θέση η W.L. Gore & Associates με 10.428 εργαζόμενους.

Ακολουθούν η Dell EMC με 70.000 εργαζόμενους, η Daimler Financial Services με έδρα την Γερμανία και 8.388 εργαζόμενους, η NetApp με 12.774 εργαζόμενους και η Adecco με έδρα την Ελβετία και 35.000 εργαζόμενους. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Autodesk (ΗΠΑ, 8.376 εργαζόμενοι), η Belcorp (Περού, 8.558 εργαζόμενοι) και η Falabella (Χιλή, 103.000 εργαζόμενοι).

Τις υπόλοιπες θέσεις στην λίστα «μοιράζονται» οι εταιρείες: Hyatt (ΗΠΑ), Mars (ΗΠΑ), Accor (Γαλλία), Cisco (ΗΠΑ), Cadence Design Systems (ΗΠΑ), Atento (Ισπανία), Hilton (ΗΠΑ), Scotiabank (Καναδάς), Diageo (Ην. Βασίλειο), S.C. Johnson (ΗΠΑ), EY (Ην. Βασίλειο), Adobe (ΗΠΑ), Monsanto (ΗΠΑ), 3M (ΗΠΑ) και American Express (ΗΠΑ).

Η λίστα αυτή περιλαμβάνει τις 25 καλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στην υφήλιο όσον αφορά το εργασιακό τους περιβάλλον. Μια εταιρεία για να ενταχθεί σε αυτή τη λίστα, πρέπει να διακριθεί τουλάχιστον σε 5 εθνικές λίστες Best Workplaces ανά τον κόσμο, να έχει τουλάχιστον 5.000 εργαζόμενους παγκοσμίως και το 40% του εργατικού της δυναμικού να εργάζεται εκτός της χώρας στην οποία εδρεύουν τα κεντρικά της γραφεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider