Μιχαηλίδης: Η Εθνική θα γίνει η σημαντικότερη ελληνική τράπεζα

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μιχαηλίδης: Η Εθνική θα γίνει η σημαντικότερη ελληνική τράπεζα

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Εθνικής Τράπεζας, ο πρόεδρος Κώστας Μιχαηλίδης, δήλωσε ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Παύλος Μυλωνάς, έχει τις ικανότητες να χαράξει μια σωστή νέα στρατηγική που θα οδηγήσει την τράπεζα στην επόμενη ημέρα και ολόκληρη η διοίκηση θα είναι συνοδοιπόρος στην προσπάθεια αυτή. Η στιγμή αυτή είναι καθοριστική για το μέλλον της τράπεζας και τη θέση της στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που βιώνει σημαντικές αλλαγές στην πορεία της, είπε.

«Πρέπει πρώτα εμείς να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε, να αλλάξουμε εταιρική νοοτροπία. Απαιτείται αταλάντευτη θέληση και πειθαρχία», δήλωσε ο κ. Μιχαηλίδη και δεσμεύτηκε εκ μέρους της διοίκησης ότι «θα ξαναγίνουμε η κορυφαία τράπεζα στην Ελλάδα και η καλύτερη στην Ευρώπη». Εξήγγειλε στο πλαίσιο αυτό τη συγκρότηση Επιτροπής Ηθικών Αξιών και Εταιρικής Κουλτούρας.

Οι αλλαγές αυτές δεν είναι εύκολες αλλά είναι εφικτές. Θέλουμε στο μέλλον να λέμε ότι ο Ιούλιος του 2018 ήταν από τις πιο περήφανες στιγμές στην ιστορία της Εθνικής Τράπεζας.

Σημειώνεται δε ότι η έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης κηρύχθηκε με δήλωση συμπαράστασης για τους πληγέντες από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αττική και ακολούθησε ενός λεπτού σιγή υπέρ της μνήμης των θυμάτων. Για την υποστήριξη των πυροπαθών, η ΕΤΕ ανακοίνωσε την Τετάρτη την παροχή χρηματικής βοήθειας ύψους 1 εκατ. ευρώ μέσω της πλατφόρμας act4greece.gr, επιπλέον των μέτρων που έχει ανακοινώσει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από τη ΓΣ

Στο μεταξύ εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο που πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΛΕΠΕΤΕ, ο ειδικός λογαριασμός που «πληρώνει» τις επικουρικές τους συντάξεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider