Εθνική: Κλείδωσε η «πώληση» της NBGI έναντι 288 εκατ. ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εθνική: Κλείδωσε η «πώληση» της NBGI έναντι 288 εκατ. ευρώ

Την οριστική συμφωνία για την πώληση του 100% της συμμετοχής της στα 11 Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΚΕΣ) που κατέχει άμεσα ή έμμεσα και τα οποία διαχειρίζεται η NBGI Private Equity Limited, σε κεφάλαια επενδυτικών συμμετοχών τα οποία διαχειρίζεται η Deutsche Bank Private Equity (DBPE) και η Goldman Sachs Asset Management (GSAM), ανακοίνωσε η Εθνική.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Εθνικής, η διαχείριση των ΚΕΣ και των συναφών επενδύσεων θα συνεχίσει να υλοποιείται από την υφιστάμενη διοικητική ομάδα μαζί και με άλλα στελέχη που θα οριστούν από τους Αγοραστές, υπό νέο διαχειριστικό όχημα που θα δημιουργηθεί άμεσα για το σκοπό αυτό.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής (closing) αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016, με την προϋπόθεση λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από την Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Financial Conduct Authority) και τις Αρχές που εποπτεύουν την τήρηση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και τους κανόνες περί ανταγωνισμού. Το συμφωνημένο τίμημα των 288 εκατ. ευρώ ενισχύει τη ρευστότητα της Εθνικής και αυξάνει το δείκτη ίδιων κεφαλαίων πρώτης διαβάθμισης (CET 1) κατά περίπου 6 μονάδες βάσης (pro forma).

Η Greenhill Cogent Europe ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η Proskauer Rose (UK) ως νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ σχετικά με τη συναλλαγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider