Φραγκιαδάκης: Crowdfunding για επιχειρήσεις φέρνει η Εθνική

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φραγκιαδάκης: Crowdfunding για επιχειρήσεις φέρνει η Εθνική

Στις πρωτοποριακές δράσεις Crowdfunding που υλοποιεί η Εθνική Τράπεζα αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Διευθύνων Σύμβουλος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης στην έναρξη του συνεδρίου Crowd dialog στην Αθήνα την Πέμπτη.

«Οι μεγάλες τράπεζες συνάπτουν συνεργασίες στον αναπτυσσόμενο τομέα του crowdfunding, δηλαδή της άντλησης κεφαλαίων απευθείας από το επενδυτικό κοινό με τη μορφή δωρεάς (donations)», δήλωσε ο κ. Φραγκιαδάκης.

Η πρωτοβουλία Act4Greece, την οποία η Εθνική Τράπεζα υλοποιεί σε συνεργασία με την εξειδικευμένη εταιρεία Crowd Policy, είναι η πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα χρηματοδότησης που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Συνολικά, τους 18 μήνες λειτουργίας της έχουν αντληθεί 1,6 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση 16 δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα. Η Εθνική έχει συμμετάσχει σε αυτές με τη συνεισφορά 720.000 ευρώ, όπως επισήμανε ο κ. Φραγκιαδάκης.

Η τράπεζα εγκαινιάζει σύντομα μια νέα πρωτοβουλία crowdfunding, το i-fund, η οποία απευθύνεται σε επιχειρηματικές δράσεις με καινοτόμο χαρακτήρα.

Οι προϋποθέσεις για να συμπεριληφθεί ο φάκελος μιας εταιρείας στο υπό αξιολόγηση χαρτοφυλάκιο είναι τέσσερις: να έχει εξαγωγικό προσανατολισμό, καινοτόμο χαρακτήρα, να παρουσιάζει σταδιακά αυξανόμενη ροή εσόδων και να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην απασχόληση.

«Με χαρά σας ανακοινώνω ότι η Εθνική Τράπεζα για ακόμη μια φορά πρωτοπορεί καθώς όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε την πρώτη εταιρεία που θα αναζητήσει χρηματοδότηση μέσω αυτού του εργαλείου», κατέληξε ο κ. Φραγκιαδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider