«Παιχνίδι για δύο» στην Τράπεζα Πειραιώς 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Παιχνίδι για δύο» στην Τράπεζα Πειραιώς 

«Παιχνίδι για δύο» για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Την ερχόμενη εβδομάδα (14 Δεκεμβρίου) το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς θα κληθεί να ψηφίσει για το ποιός από τους δύο που προέκρινε σήμερα η Επιτροπή Αξιολόγησης της Τράπεζας είναι ο καταληλότερος για να ηγηθεί της Τραπέζης.

Στην χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Επιτροπής Διορισμών της Πειραιώς εξετάστηκε η short list των 6 επικρατέστερων υποψηφίων, και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κατέληξαν στους εξής δύο. Στον πρωην διευθύνοντα συμβουλο της Τράπεζας κ. Ανθιμο Θωμόπουλο καθώς και στον κ. Χρήστο Παπαδόπουλο. Ο πρώτος είχε αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Τράπεζα, πριν απο περίπου ένα χρόνο, μετά απο σύγκρουση που είχε με τον τέως πρόεδρο της Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα. Αποτελεί δε κονό μυστικό ότι την υποψηφιότητα του κ. Θωμόπουλο στηρίζει με ιδιαίτερη ζέση ο μεγαλομέτος της Τράπεζας Paulson, ο οποίος κατέχοντας το 9,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος.

Ο κ. Χρήστος Παπαδόπουλος είχε προταθεί για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου τον περασμένο Ιούνιο, όμως τότε ο Eνιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) ενω τον είχε εγκρίνει στη συνέχεια εξέφρασε ενστάσεις για την υποψηφιότητα του επικαλούμενος δήθεν εμπλοκή στην υποψηφιότητα του. Ωστόσο στη συνέχεια ο SSM αναγνώρισε ότι δεν υπήρχε κώλυμα και έδωσε το «πράσινο φως» για να διεκδικήσει θέση σε συστημική τράπεζα.

Με την εκλογή του νέου διευθύνοντα συμβούλου στην Πειραιώς, μετά και τον συμβιβασμό μεταξύ ΤΧΣ - Φραγκιαδάκη, κλείνουν τα ανοικτά μέτωπα της δεύτερης αξιολόγησης στον τραπεζικό τομέα. Στους όρους που συμφωνήθηκαν περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση ενός ακόμη εκπροσώπου του ΤΧΣ στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής και η αντικατάσταση των δύο συνδικαλιστών που μετέχουν σήμερα, τους οποίους ο SSM θεωρούσε ότι δεν πληρούσαν τις προυποθέσεις για την συμμετοχή.

Η Εθνική προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης. Ετσι μετά το πωλητήριο στην Ασφαλιστική Εταιρεία, η Τράπεζα έχει λάβει ήδη δύο προσφορές από την KBC και την ΟΤΡ για τη θυγατρική της τράπεζα στην Βουλγαρία, τη UBB. Εκτιμάται ότι από των πώληση των δύο η Ε8νική θα συγκεντρώσει περίπου 1 δισ. ευρω.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.