Στην αγορά 27 νέων αεροσκαφών προχωρά η Lufthansa

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην αγορά 27 νέων αεροσκαφών προχωρά η Lufthansa

Με 27 νέα αεροσκάφη εμπλουτίζει τον στόλο της η Lufthansa σε μια προσπάθεια να καλύψει την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση.

Συγκεκριμένα μετά και την συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της Deutsche Lufthansa AG οριστικοποιείται η αγορά 27 νέων αεροσκαφών μικρών και μεσαίων αποστάσεων και προχωρούν άμεσα οι τελικές παραγγελίες για 24 Airbus A320neo και τρία A321neo. Η συνολική αξία της επένδυσης ανέρχεται περίπου σε τρία δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ σε τιμές καταλόγου.

Η παραγγελία αφορά τόσο αεροσκάφη με κινητήρες Pratt & Whitney (PW1100G), όσο και με κινητήρες LEAP-1A από την CFM International. Έτσι, η οικογένεια των "Neo" του Ομίλου Lufthansa θα συνεχίσει να περιλαμβάνει τους δύο τύπους κινητήρων σε περίπου ίσες αναλογίες. Οι πρωτοποριακές τεχνολογίες κινητήρων της Pratt & Whitney και της CFM International, καθώς και τα αεροδυναμικά φτερά (sharklets) με τα οποία είναι εξοπλισμένα τα αεροσκάφη, μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμων κατά 20% ανά επιβατοχιλιόμετρο. Όπως όλα τα αεροσκάφη της οικογένειας A320 τoυ στόλου της Lufthansa, τα A320neo και A321neo φέρουν γεννήτριες στροβίλων για τη μείωση του θορύβου. Η απογείωση ενός A320neo παράγει περίπου 50% λιγότερο θόρυβο συγκριτικά με άλλα αεροσκάφη του ίδιου τύπου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τα 27 νέα αεροσκάφη A320neo και A321neo θα παραδοθούν το 2023 και το 2024. Τα 10 από αυτά προορίζονται για τον στόλο της SWISS, ενώ τα υπόλοιπα θα απορροφηθούν από τις άλλες αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου. Τα αεροσκάφη νέας γενιάς προορίζονται για να καλύψουν μικρές και μεσαίες αποστάσεις.

Με την κίνηση αυτή ο Όμιλος Lufthansa εξασφαλίζει το απαραίτητο μέγεθος του στόλου του για την κάλυψη της ζήτησης τα επόμενα χρόνια και η απόφαση έρχεται ως επακόλουθο των θετικών εξελίξεων στην αγορά αλλά και της αύξησης των κερδών του Ομίλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι συνολικά, ο Όμιλος έχει προχωρήσει σε παραγγελίες για 149 αεροσκάφη τύπου A320neo και A321neo, 13 εκ των οποίων έχουν ήδη παραληφθεί και πετούν με τα χρώματα της Lufthansa.

Να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τα πρόσφατα αποτελέσματα η εταιρεία εμφάνισε συρρίκνωση ζημιών στο πρώτο τρίμηνο χρήσης αλλά και οριακή υποχώρηση εσόδων Ειδικότερα, για το πρώτο τρίμηνο του 2018, η Lufthansa ανακοίνωσε καθαρές ζημιές ύψους 57 δισ. ευρώ (69,5 εκατ. δολάρια), έναντι ζημιών ύψους 68 εκατ. ευρώ. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημιές μόλις 29 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, τα έσοδα υποχώρησαν κατά 0,7% στα 7,64 δισ. ευρώ.

Στην περίπτωση της χώρας μας βέβαια οι αριθμοί γενννούς αισιοδοξία αφού σύμφωνα με στελέχη του Ομίλου για την φετινή χρονιά αναμένεται διψήφια αύξηση μετά και την περαιτέρω ενίσχυση των δρομολογίων του ομίλου προς δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς κατά την θερινή σεζόν. Να σημειωθεί πως ήδη από πέρυσι οι επιβάτες του γερμανικού αερομεταφορέα που επισκέφτηκαν τηνχώρα μας παρουσίασαν αύξηση 12% ενώ η πληρότητα των πτήσεων προς Ελλάδα αυξήθηκε κατά 6%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider