Ποιες πτήσεις της Ryanair ακυρώνονται

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποιες πτήσεις της Ryanair ακυρώνονται

Να δημοσιοποιήσει τον κατάλογο των πτήσεων που θα ακυρωθούν μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες αποφάσισε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair προσπαθώντας να μετριάσει τις αρνητικές αντιδράσεις του επιβατικού της κοινού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αεροπορική εταιρεία πήρε την απόφαση για μερικό black out στις πτήσεις της, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, ώστε να διατηρήσει την συνέπειά της μετά το χάος που προκλήθηκε στη διαχείριση των αδειών του προσωπικού της λόγω αλλαγής του οικονομικού ημερολογίου της. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους αργά την Παρασκευή θα προχωρήσει σε ακύρωση «40 με 50 πτήσεων καθημερινά τις επόμενες έξι εβδομάδες», αριθμός που αντιστοιχεί με λιγότερο από το 2% του πτητικού της προγράμματος.


Όπως ανέφερε ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Ryanair, Kenny Jacobs, οι επιβάτες που έχουν εισιτήριο για πτήσεις που έχουν ακυρωθεί θα ειδοποιηθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Σας συμβουλεύουμε να ελέγχετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε χρησιμοποιήσει για την κράτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως εάν έχει δηλωθεί θα λάβουν και μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο. Ωστόσο σε ανακοίνωση στον επίσημο ιστότοπό της ανέφερε μόνο τις πτήσεις που θα ακυρωθούν μέχρι 20 Σεπτεμβρίου τονίζοντας μάλιστα ότι ο αριθμός των ακυρωμένων πτήσεων θα είναι ελαφρώς αυξημένoς.

Μαλιστα όπως διευκρίνισε ο ceo της εταιρείας Michael O'Leary την Δευτέρα, προσπαθεί να ακυρώσει πτήσεις που ξεκινούν από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου ώστε να είναι ευκολότερο να βρουν εναλλακτική πτήση οι επιβάτες που θα ταλαιπωρηθούν.

Όπως διευκρίνσε τα αεροδρόμια που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι τα κάτωθι

  • Βαρκελώνη
  • Βρυξέλλες
  • Δουβλίο
  • Λισαβόνα
  • Λονδίνο Stansted
  • Μαδρίτη
  • Μιλάνο Bergomo
  • Πόρτο
  • Ρώμη Fiumi

Τι θα συμβεί αν η πτήση σας ακυρωθεί

Σε περίπτωση που η πτήση σας ανήκει στη λίστα των ακυρώσεων, σύμφωνα με την εταιρεία, μπορείτε είτε να αλλάξετε την πτήση σας δωρεάν είτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων.

Οποιαδήποτε επιστροφή χρημάτων θα «πραγματοποιηθεί κατόπιν επεξεργασίας εντός επτά εργάσιμων ημερών» ενώ η εναλλακτική πτήση που θα κλείσετε θα «υπόκεινται στη διαθεσιμότητα θέσεων». «Καταλαβαίνουμε ότι οι ακυρώσεις πτήσης μπορεί να προκαλέσουν δυσκολία και θα ικανοποιήσουμε την επιλογή σας όποτε είναι δυνατόν, τηρώντας παράλληλα τον κανονισμό 261/2004 της ΕΕ», δήλωσε η Ryanair.

Να υπενθυμίσουμε πως η απόφαση της εταιρείας δεν προκάλεσε μόνο αντιδράσεις από μεριάς επιβατών αλλά είχε μεγάλο αντίκτυπο και στην μετοχή της Ryanair. Από τη στιγμή της ανακοίνωσης η μετοχή της εταιρείας βρίσκεται σταθερά στο κόκκινο με τους επενδυτές να εκφράζουν φόβους και για τα οικονομικά της μεγέθη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider