Στον «αυτόματο» μέχρι τον Σεπτέμβριο η Uber

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον «αυτόματο» μέχρι τον Σεπτέμβριο η Uber

Αντιμέτωπη με νέες δυσκολίες κι αποχωρήσεις βρίσκεται η Uber μετά την αποχώρηση, κατ άλλους αποπομπή- του πρώην επικεφαλής της Τράβις Καλάνικ. Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης τελευταίος στο χορό των αποχωρήσεων έρχεται ο επικεφαλής της πλατφόρμας της Uber, Κρις Σάαντ, ο οποίος εγκαταλείπει μετά από δύο χρόνια την εταιρεία όπως αναφέρουν πηγές στο Recode.

O Saad, ο οποίος εργάστηκε για την ανάπτυξη των τεχνολογικών εργαλείων για όσους προγραμματιστές επιθυμούν να ενσωματώσουν τις υπηρεσίες της Uber, φάνηκε έντονα απογοητευμένος μετά την «αναγκαστική παραίτηση» του πρώην CEO της Uber, Τράβις Καλάνικ.

«Ο Τράβις μου δίδαξε πολλά πράγματα», έγραψε σε μια ανάρτηση στο Facebook λίγες ώρες μετά την παραίτησή του. «Δεν υπήρξε στιγμή ή πρόβλημα ακόμα και μικροσκοπικό που δεν προσπάθησε να βοηθήσει στη λύση του. Το χαμόγελό του και η ενθουσιώδης λάμψη των ματιών του επί το έργον όχι απλώς θα λείψουν αλλά θα έχουν και κόστος ανυπολόγιστο».

την ώρα που η εταιρεία ψάχνει εδώ και καιρό τον αντικαταστάτη του Καλάνικ, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της, η Benchmark, έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του πρώην CEO για απάτη και παραβίαση της σύμβασης του Η Benchmark, η οποία διατηρεί έναν εκπρόσωπο στο διοικητικό συμβούλιο της Uber, επιθυμεί την μόνιμη αποχώρηση του Καλάνικ από το διοικητικό συμβούλιο, ώστε να μην έχει καμία ανάμιξη στην αναζήτηση και επιλογή του αντικαταστάτη του. Μάλιστα η επιθυμία της Benchmark ενισχύθηκε μετά τις φήμες πως ο Καλάνικ σκοπεύει να επιστρέψει στην εταιρεία.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και για να αποφευχθούν τα χειρότερα ή νέες αποχωρήσεις, η διοίκηση της εταιρείας προσπαθεί αυτή την περίοδο να εξηγήσει στους εργαζομένους τα όσα συμβαίνουν. Μετά τις φήμες για την επιστροφή του Καλάνικ, ο συνιδρυτής της Uber και μέλος του διοικητικού συμβουλίου Γκάρετ, έστειλε ένα email απαντώντας σε επιτελικά στελέχη της εταιρείας διευκρινίζοντας ότι ο Καλάνικ δεν πρόκειται να επιστρέψει ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Παράλληλα και η Benchmark έστελε επιστολή στους εργαζομένους προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί μηνύει τον Καλάνικ.

Ωστόσο, η αβεβαιότητα στο εσωτερικό παραμένει με τους περισσότερους εργαζομένους, είτε στέκονται στο πλευρό του Καλάνικ είτε όχι, να εξετάζουν τις επιλογές τους εκτός της Uber. Σανίδα σωτηρίας στο κλίμα ανασφάλειας που δημιουργείται θα αποτελέσει ίσως η ανακοίνωση του νέου CEO της εταιρείας ο οποίος είναι ο μόνος που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας κάποιας σταθερότητας στην τενολογική εταιρεία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider