250 εκατ. δολάρια «σήκωσε» η startup Slack

Viber Whatsapp Μοιράσου το
250 εκατ. δολάρια «σήκωσε» η startup Slack

Το εντυπωσιακό ποσό των 250 εκατ. δολάρια κατάφερε να σηκώσει η Slack Technologies στο νέο γύρο χρηματοδότησης που τελείωσε χθες σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, ενισχύοντας την αποτίμησή της την ώρα που οι εταιρείες της Silicon Valley απολαμβάνουν μια αύξηση των επενδύσεων σε κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου.

Με την νέα χρηματοδότηση η Slack, η οποία αναπτύσσει λογισμικό ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων για άτομα και για επιχειρήσεις, αυξάνει την αποτίμησή της σε πάνω από 5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με ανθρώπους κοντά στην εταιρεία, αρκετά παραπάνω από τα 3,8 δισ. δολάρια που είχε κατά την προηγούμενη αποτύπωση.

Βασικοί επενδυτές είναι η SoftBank και το venture capital Accel, που είχε επενδύσει και προηγούμενα στην συγκεκριμένη εταιρεία, σύμφωνα με πηγές που ζήτησαν να μην κατονομαστούν. Όσο για την Softbank επενδύει εδώ και καιρό σε νεοσύστατες εταιρείες ενώ μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε την έναρξη του Vision Fund αξίας 93 δις. δολαρίων το οποίο θα πραγματοποιεί επενδύσεις μόνο σε τεχνολογικές εταιρείες.

Παράλληλα βέβαια συμμετείχαν κι άλλοι επενδυτές από το παρελθόν. Η Slack έχει συγκεντρώσει στο παρελθόν χρηματικά ποσά από τα venture capital GGV Capital, Spark Capital και Thrive Capital, μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, Τζούλια Μπλίστοουν αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες για το ύψος της χρηματοδότησης.

Ο μεγάλος γύρος χρηματοδότησης που κατάφερε να ολοκληρώσει η Slack αντικατοπτρίζει την τάση ενός συνεχώς αυξανόμενου ποσού επενδύσεων που πραγματοποιούνται στις νέες τεχνολογίες. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους υπήρχαν 34 επενδύησεις venture capitals αξίας 100 εκατ. δολαρίων ή περισσότερο, ποσοστό τριπλάσιο σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της PitchBook Inc.

Οι μεγάλοι αυτοί γύροι χρηματοδότησης δημιουργούν νέο ρεκόρ στη χρηματοδότηση των startup από το τέλος του προηγούμενου χρόνου, με τα venture capitals να επενδύουν 15,7 δισ. σε επιχειρήσεις μέσα στο δεύτερο τρίμηνο - 27% περισσότερα από το πρώτο - μετατρέποντάς το στο ισχυρότερο τρίμηνο της χρονιάς σύμφωνα με τα στοιχεία του Thomson Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider