Οι γάτες που… εκρήγνυνται «σαρώνουν» το Kickstarter

Viber Whatsapp Μοιράσου το

Το «Exploding Kittens» ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με κάρτες που όπως περιγράφουν οι δημιουργοί του απευθύνεται σε όσους τους αρέσουν οι γάτες και οι… εκρήξεις, κρατάει τα «σκήπτρα» του παιχνιδιού που συγκέντρωσε τα περισσότερα κεφάλαια μέσω «συμμετοχικής χρηματοδότησης» ή «crowdfunding».

Η υποστήριξη που εξασφάλισε από ιδιώτες, αυτό το φαινομενικά απλό και χωρίς υψηλό κόστος παραγωγής παιχνίδι, έφτασε τα 8,8 εκατ. δολάρια. Σχεδόν το 10% των συνολικών κεφαλαίων που συγκέντρωσαν στο σύνολο τους τα 1.230 επιτραπέζια που χρηματοδοτήθηκαν μέσω της πλατφόρμας crowdfunding, Kickstarter τον προηγούμενο χρόνο.

Εξάλλου τα επιτραπέζια παιχνίδια κερδίζουν την μάχη της συμμετοχικής χρηματοδότησης ή «crowdfunding», όπου οι καταναλωτές χρηματοδοτούν κατευθείαν την εταιρεία για να παράγει το προϊόν. Παιχνίδια, κατά κανόνα πιο περίπλοκα από την Monopoly ή το Taboo, συγκεντρώνουν εκατομμύρια από τους καταναλωτές στις εξειδικευμένες διαδικτυακές πλατφόρμες χρηματοδότησης.

Μάλιστα, ξεπερνούν κατά πολύ και τα τα «high tech» ξαδερφάκια τους. Σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε πρόσφατα η δημοφιλής πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης (crowdfunding), Kickstarter, τα video games συγκέντρωσαν περίπου 46 εκατ. δολάρια το 2015. Σχεδόν το μισό από το ποσό των 88 εκατ. δολαρίων που συγκέντρωσαν τα επιτραπέζια παιχνίδια.

Μάλιστα τα επιτραπέζια είναι πιο πιθανό να συγκεντρώσουν την υποστήριξη που θέλουν. Πέρσι καταγράφτηκαν 1.230 επιτυχημένες καμπάνιες για επιτραπέζια παιχνίδια και μόλις 421 επιτυχημένες καμπάνιες για video games.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider