Στο στόχαστρο των χάκερ το LinkedIn

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο στόχαστρο των χάκερ το LinkedIn

Στο στόχαστρο των χάκερ φαίνεται να έχουν μπει τον τελευταίο καιρό τα μέλη του κοινωνικού δικτύου LinkedIn, σύμφωνα με προειδοποιήσεις της αμερικανικής εταιρείας κυβερνο-ασφάλειας Symantec.

Όπως ενημερώνουν οι ειδικοί, δεκάδες ψεύτικοι λογαριασμοί –παγίδες, οι οποίοι λειτουργούν ως «δούρειοι ίπποι» επιτρέποντας στους χάκερ να έρθουν σε επαφή με ανυποψίαστους επαγγελματίες από διάφορους τομείς, έχουν ήδη ανακαλυφθεί.

Απώτερος στόχος των χάκερ να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των διαδικτυακών φίλων ώστε να τους παρασύρουν στη συνέχεια να τους δώσουν προσωπικές πληροφορίες. Πολλοί εξ αυτών τους κατευθύνουν σε «μολυσμένες» με ιούς ιστοσελίδες και, αν καταφέρουν να πάρουν το e-mail τους, τους βομβαρδίζουν με κακόβουλα ηλεκτρονικά μηνύματα (spam).

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία κυβερνοασφάλειας στο BBC συνεργάζεται ήδη με το LinkedIn για να λύσει το πρόβλημα και να εξαλείψει όλους τους ύποπτους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα της Symantec, τα «ψεύτικα προφίλ» των χάκερ μετρούν ήδη περισσότερους 500 φίλους, επαγγελματίες μέλη του δικτύου.

Από πλευράς του, το κοινωνικό δίκτυο καλεί τα μέλη του να αναφέρουν οποιοδήποτε ανακριβές «προφίλ» ενώ σημειώνει πως σε αρκετές των περιπτώσεων ψεύτικα «προφίλ» δημιουργούνται με την αντιγραφή στοιχείων, ακόμη και φωτογραφιών, από άλλους αυθεντικούς λογαριασμούς πραγματικών επαγγελματιών χρηστών του δικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη Symantec, προβλήματα με ψεύτικους λογαριασμούς παγίδες αντιμετωπίζουν εξίσου Twitter και Facebook, με το LinkedIn να κεντρίζει ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον των χάκερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider