Νέο event και νέο Mac ετοιμάζει η Apple

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο event και νέο Mac ετοιμάζει η Apple

H μακρά περίοδος «ξηρασίας» για την ανανέωση των Mac μοιάζει να φτάνει στο τέλος της, συγκεκριμένα λίγο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων. Κι αυτό γιατί η Apple Inc 's, ανακοίνωσε ένα νέο event για τις 27 Οκτωβρίου, δύο μέρες αργότερα από την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας, όπου αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα της πρόταση για τα Mac.

Να υπενθυμίσουμε πως o τεχνολογικός κολοσσός αποφάσισε να στρέψει την προσοχή του κοινού στην παλαιότερη κατηγορία των προϊόντων του λίγο μετά την παρουσίαση των νέων iPhones και Apple Watch.

Μάλιστα η εταιρεία είχε αρχικά ανακοινώσει πως θα παρουσιάσει τα τριμηνιαία αποτελέσματά της στις 27 Οκτωβρίου, αλλά μετέθεσε το event για τις 25 Οκτωβρίου, λόγω της «σύγκρουσης» των παρουσιάσεων. Η κίνηση χαρακτηρίστηκε μάλιστα από τους αναλυτές ασυνήθιστη μιας και η εταιρεία, η οποία φημίζεται για τον σχολαστικό σχεδιασμό της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της, σπάνια προβαίνει σε αλλαγές ημερομηνίας.

Η αναβάθμιση των Mac θα είναι η πρώτη από τον Απρίλιο του 2015, όπου μας παρουσίασε το 12-ιντσών MacBook σε νέο ροζ χρυσό φινίρισμα με ελαφρώς ταχύτερους επεξεργαστές.

Παρόλο που η εταιρεία βασίζεται κυρίως στις πωλήσεις του iPhone, η γραμμή Mac εξακολουθεί να αποτελεί βασικό πυλώνα της δραστηριότητάς της. Οι πωλήσεις των Mac συνεισέφεραν το 10% και πλέον των εσόδων της, το 2015, δημιουργώντας έτσι την δεύτερη μεγαλύτερη πηγή πωλήσεων.

Στο τελευταίο τρίμηνο μάλιστα, τα έσοδα από τα Mac συνέχισαν να ξεπερνούν τις πωλήσεις των iPad, δείχνοντας πως αντέχουν παρά τις υποθέσεις των αναλυτών πως ο χώρος των Mac θα κανιβαλιστεί από τα tablets.

Ορισμένοι αναλυτές μάλιστα ισχυρίζονται πως το Mac αποτελεί ακόμα και σήμερα πεδίο δοκιμών για την εταιρεία τα αποτελέσματα των οποίων θα εφαρμόσουν στην συνέχεια στα iPad, ώστε να ενισχύσουν την προώθησή τους σε καλύτερο σημείο.

Παρά τις φήμες που θέλουν την εταιρεία να ετοιμάζει διάφορα νέα προϊόντα που σχετίζονται με την κυκλοφορία των νέων Mac εκπρόσωποι της Apple αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Ποιες είναι όμως οι αλλαγές που φημολογούνται ότι θα παρουσιαστούν την 27η Οκτωβρίου;

Σύμφωνα με τις πηγές, η μεγάλη είδηση ​​θα αφορά σε μια ενημερωμένη έκδοση του MacBook Pro, αποτελώντας την πρώτη αναβάθμιση του high-end laptop από το 2012.

Ο ανανεωμένος επαγγελματικός φορητός υπολογιστής θα είναι λεπτότερος και με πιο επίπεδο macbook style πληκτρολόγιο ενώ θα έχει βελτιωμένη και ταχύτερη κάρτα γραφικών. Επιπλέον θα διαθέτει κι ένα δευτερεύον OLED πάνελ αφής το οποίο θα υποστηρίζει ξεχωριστά shortcut κουμπιών ανά εφαρμογή - στην ουσία θα μπορεί να αντικαταστήσει τα function Κeys του επάνω μέρους του πληκτρολογίου τα οποία θα αλλάζουν ανάλογα με την εφαρμογή που χρησιμοποιείται. Για παράδειγμα, σε έναν επεξεργαστή κειμένου της Apple θα δείχνουν εντολές επεξεργασίας.

Επιπλέον θα υπάρχει και υποστήριξη του συστήματος αναγνώρισης μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος (Touch ID).

Aναμένεται να μην έχει πια τις διαθέσιμες USB-A, HDMI και SD card θύρες, αλλά μόνο 4 USB-C θύρες που θα υποστηρίζουν USB 3.1 και Thunderbolt 3.

Σύμφωνα μάλιστα με μια πρόσφατη πληροφορία που αναμετέδωσε το ιαπωνικό site Mac Otakara, η Apple μπορεί να παρουσιάσει κι ένα 13 ιντσών MacBook Air, το οποίο θα διαθέτει εξίσου την πολύ-λειτουργική θύρα USB-C .

Άλλα προϊόντα που μπορεί να εμφανίσει η εταιρεία είναι τα iMac, iMac Pro και Mac mini.

Στη νέα έκδοση του iMac που φημολογείται πως θα παρουσιαστεί θα δούμε μια νέα κάρτα γραφικών της AMD. Παρότι η τεχνολογική αγορά τείνει πλέον προς τους φορητούς υπολογιστές, το iMac παραμένει σημαντικό για τους χρήστες, ειδικά για τους σχεδιαστές των βίντεο, αφού καλύπτει τις ιδιαίτερες προδιαγραφές της ανάλυσης που απαιτεί η δουλειά τους. Παρότι το MacBook Air δεν περιλαμβάνει νεότερα high-end χαρακτηριστικά, όπως οθόνη αφής, το προϊόν θεωρείται πολύ σημαντικό αφού αποτελεί τον πιο προσιτό φορητό υπολογιστής της εταιρείας - ξεκινά από τα 899 δολάρια.

Σύμφωνα με τους ειδήμονες του χώρου, υπάρχουν διάφορες ενδείξεις πως η Apple στο κοντινό μέλλον σχεδιάζει να επαναχρησιμοποιήσει τα γραφικά της Nvidia στους υπολογιστές της, παρότι η σχέση τους έσπασε τα τελευταία χρόνια. Μια τέτοιου είδους επιστροφή, άλλωστε, θα έκανε τους απανταχού gamers να τρίβουν τα χέρια τους αφού η Nvidia αποτελεί, κατά γενική ομολογία, την καλύτερη κάρτα γραφικών για τις απαιτήσεις του gaming.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider