Nέο προϊόν έκπληξη ετοιμάζει η Tesla

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Nέο προϊόν έκπληξη ετοιμάζει η Tesla

Εκπλήξεις και μάλιστα «αναπάντεχες» μας επιφυλάσσει η Tesla μέσα στο μήνα, σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Elon Musk και τα όσα ανακοίνωσε μέσω Twitter. Όπως ανέφερε ο Musk σε ένα τιτίβισμά του, η Tesla θα προχωρήσει σε μια απρόσμενη ανακοίνωση πριν την καθορισμένη για τις 28 Οκτωβρίου παρουσίαση της νέας ηλιακής οροφής, της εταιρείας..

Από τη στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας προέβη στην συγκεκριμένη ανακοίνωση οι φήμες στα τεχνολογικά πηγαδάκια έχουν φουντώσει και πολλοί είναι εκείνοι που προχωρούν σε εικασίες για το τι θα μπορούσε να είναι το νεό προϊόν που θα μας φανερώσει η Tesla μέσα στις επόμενες μέρες.

Η μια πιθανότητα. σύμφωνα με τους ειδικούς, θα μπορούσε να είναι πως η Tesla θα ανακοινώσει το νέο λειτουργικό σύστημα αυτοοδήγησης (Autopilot 2.0 hardware). Σύμφωνα μάλιστα με το TechCrunch, το ανανεωμένο σύστημα θα επιτρέπει στα αυτοκίνητα της Tesla να διαβάζουν τις διάφορες πινακίδες στο δρόμο αλλά και τα φανάρια, δίνοντας του το προβάδισμα για μετακίνησε εκτός από τους αυτοκινητόδρομους και εντός πόλης.

Βέβαια η ανακοίνωση θα μπορούσε εξίσου να σχετίζεται με τις λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για το σπίτι, τις νέες εκδοχές του Powerwall and Powerpack. Υπενθυμίζουμε ότι το Powerwall είναι ένα είδος μπαταρίας ικανό να αποθηκεύει ενέργεια και να την χρησιμοποιεί στο σπίτι. Η πρώτη έκδοση που παρουσιάστηκε το 2015 ήταν μια μπαταρία που μπορούσε να τοποθετηθεί είτε εκτός είτε εντός των τοίχων ενός σπιτιού. Ο λόγος για αυτή την εικασία είναι πως κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου της Tesla, ο Musk είχε αναφέρει πως οι νέες λύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας στο είναι ήδη στο δρόμο. «Έχουμε ήδη αναπτύξει την τεχνολογία της επόμενης γενιάς και προσπαθούμε να την φέρουμε στη γραμμή παραγωγής, ώστε να είναι έτοιμη κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο και το Δεκέμβριο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά τότε ο Musk. «Μάλιστα νομίζω πως όταν παρουσιαστεί στους καταναλωτές θα καταφέρει να τους εντυπωσιάσει, γι’ αυτό και περιμένω εκθετική ανάπτυξη από αυτό. Νομίζω ότι πραγματικά θα είναι καταλυτική».

Ανάμεσα στις φημολογίες, συγκαταλέγονται και τα αποκαλυπτήρια του νέου SUV μοντέλου της Tesla, του Model Y. Βέβαια, η εκδοχή αυτή συγκεντρώνει τις λιγότερες πιθανότητες, αφού όπως είχε διευκρινίσει ο ίδιος ο Musk κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου, το μοντέλο Y θα ακολουθήσει την παρουσίαση του model 3, η οποία αναμένεται στην αγορά στο τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018.

Βέβαια λαμβάνοντας κανείς υπόψη πως οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφουν την προσοχή τους στα ηλεκτρικά SUV, λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας τους σε μια εποχή όπου η ζήτηση για sedan μειώνεται, φαντάζεται πως τα σχέδια θα μπορούσαν να επιταχυνθούν. Το Chevy Bolt θα χτυπήσει τους διανομείς μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους την ώρα που κι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Mercedes, έχουν παρουσιάσει τα σχέδια τους για την κυκλοφορία των δικών τους μοντέλων ηλεκτρικών τζίπ μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Αν σκεφτεί κανείς την πολυκοσμία που αποκτά ο χώρος του SUV θα μπορούσε κάλλιστα να υποθέσει πως η Tesla προσπαθεί να κερδίσει χρόνο γι' αυτό και προχωρά γρηγορότερα από το αναμενόμενο την διαφημιστική εκστρατεία της για το ηλεκτρικό SUV της.

Όσο για το αποκαλυπτήρια της ηλιακής οροφής της, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Οκτωβρίου, ο Musk δήλωσε ότι το προϊόν θα «αποτελεί ένα μέρος μιας όμορφης οροφής και δεν θα προσαρτάται απλά σε αυτή. Θα είναι μια οροφή το ίδιο, αυτή άλλωστε είναι και η δύσκολη πρόκληση για τους μηχανικούς, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο διαθέσιμο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider