Οι εταιρείες τεχνολογίας «ανακουφίζουν» τους σεισμοπαθείς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι εταιρείες τεχνολογίας «ανακουφίζουν» τους σεισμοπαθείς

Με τον τραγικό απολογισμό του σεισμού στην Ιταλία να ανέρχεται σε 250 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, τα σωστικά συνεργεία καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους επιζήσαντες εγκαίρως από τα συντρίμμια των ισοπεδωμένων οικισμών.

Την ίδια ώρα, οι εταιρείες τεχνολογίας στην Ιταλία αλλά και ολόκληρο τον κόσμο ρίχονται στη μάχη της διάσωσης και συνδράμουν τους άστεγους με τα δικά τους «όπλα», όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN Money:

Πρόσβαση στο Ίντερνετ

Ο ιταλικός Ερυθρός Σταυρός έχει ζητήσει από τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών να «ανοίξουν» τα δίκτυα ασύρματης σύνδεσης (Wi-Fi) στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους, ώστε να μπορεί να συντονίσει καλύτερα τα σωστικά συνεργεία.

Ο οργανισμός έχει δημοσιεύσει βήμα προς βήμα τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι χρήστες για να ρυθμίσουν τα μόντεμ σε κατάσταση απεριόριστης πρόσβασης.

Δωρέαν μετακινήσεις από την Airbnb

Η Airbnb παρέχει τις υπηρεσίες της δωρεάν στους σεισμοπαθείς έως τις 11 Σεπτεμβρίου, γεγονός που διευκολύνει τη μεταφορά των πληγέντων σε γειτονικές πόλεις όπου οι κάτοικοι έχουν ανοίξει τα σπίτια τους για να τους φιλοξενήσουν προσωρινά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας, περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς στέγη μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Έλεγχος ασφάλειας στο Facebook

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο ενεργοποίησε την ειδική λειτουργία που έχει για τις περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή τρομοκρατικών χτυπημάτων, ώστε οι κάτοικοι των περιοχών που χτυπήθηκαν από τον σεισμό να μπορούν να ειδοποιήσουν τους φίλους τους στο Facebook ότι είναι καλά.

Δωρεές με SMS

Οι οργανισμοί αρωγής, όπως είναι ο Ερυθρός Σταυρός της Ιταλίας ζητούν από τους πολίτες να συνεισφέρουν ό,τι μπορούν στέλνοντας μήνυμα από το κινητό τους σε συγκεκριμένο αριθμό. Ανάλογα με τα μηνύματα που θα στείλουν, συνδράμουν τους πληγέντες, και το κόστος θα το επιβαρυνθούν στους λογαριασμούς του τηλεφώνου τους.

Δωρεάν κλήσεις και μηνύματα

Πολλοί αμερικανικοί πάροχοι τηλεφωνίας, μεταξύ των οποίων η Τ-Mobile, η Verizon και η AT&T, προσφέρουν τη δυνατότητα δωρεάν κλήσης στην Ιταλία, ώστε οι συγγενείς των σεισμοπαθών στις ΗΠΑ να μπορούν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους για να μάουν αν είναι καλά.

Ο ιταλικός πάροχος τηλεπικοινωνιών TIM ενεργοποίησε δωρεάν γραμμές έκτακτης ανάγκης για τους κατοίκους της περιοχής. Επίσης, τα συνεργεία του οργανισμού καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για ενίσχυση του τηλεφωνικού δικτύου και της κάλυψης του δικτύου Ίντερνετ που παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα λόγω των συχνών διακοπών ρεύματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider