Bonus για προσλήψεις χωρίς διακρίσεις δίνει η Facebook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bonus για προσλήψεις χωρίς διακρίσεις δίνει η Facebook

Με έναν διαφορετικό τρόπο ανταμείβει το Facebook τους υπεύθυνους προσωπικού του, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, oι αρμόδιοι για τις προσλήψεις στον κολοσσό των κοινωνικών δικτύων επιβραβεύονται με ένα ειδικό pointsystem όταν προωθούν την «διαφορετικότητα» στους εργαζόμενους.

Οι πόντοι αυτοί μάλιστα, μπορούν να οδηγήσουν σε κάποια προαγωγή ή ακόμα και σε κάποιο μπόνους. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, για κάθε νέα πρόσληψη οι υπεύθυνοι πριμοδοτούνται με 1 βαθμό ενώ για κάθε πρόσληψη ατόμου, το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανήκει σε κάποια μειονότητα, οι υπεύθυνοι παίρνουν 1,5 ή ακόμα και 2 βαθμούς.

Παρά βέβαια τις φιλότιμες προσπάθειες της εταιρείας να καταργήσει τις διακρίσεις, η σύσταση του εργατικού της δυναμικού δείχνει πως έχει πολύ δρόμο να διανύσει ακόμα.

Πάρα το σύστημα επιβράβευσης η εταιρεία εξακολουθεί να μην απασχολεί πολλούς μαύρους, πολλούς Ισπανόφωνους ή πολλές γυναίκες μηχανικούς και προγραμματιστές, όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στο ζήτημα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε η ίδια η εταιρεία, το προσωπικό της αποτελείται από λευκούς σε ποσοστό 71%, οι ασιάτες φτάνουν μόλις το 21% ενώ οι γυναίκες μόνο το 27% (στην Facebook απασχολούνται 73% άντρες).

Το σύστημα βαθμολόγησης για προσλήψεις με αξιοκρατία δεν είναι κάτι ασυνήθιστο για την περιοχή της Silicon Valley. Πολλές από τις τεχνολογικές εταιρείες της περιοχής έχουν ανά διαστήματα εφαρμόσει διάφορες πρακτικές που είχαν ως στόχο την εξάλειψη των διακρίσεων παντός είδους στο προσωπικό τους. Τρανταχτό παράδειγμα αυτό της Intel, η οποία δεσμεύτηκε πως θα δαπανήσει 300 χιλιάδες δολάρια μέχρι το 2020 ώστε να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα απασχολεί ισάριθμες γυναίκες και άντρες, στο εργατικό της δυναμικό.

Από πλευράς της η Apple ανακοίνωσε πως το 37% των προσλήψεων που πραγματοποίησε μέσα στο 2015 ήταν γυναίκες ενώ το 27% των εργαζομένων προερχόταν από μειονότητες, σε μια προσπάθεια εξαλείψει κι εκείνη τις διακρίσεις.

Βέβαια η Facebook είναι γνωστή για τα ανταγωνιστικά κίνητρα που προσφέρει στους προγραμματιστές της. Ένα σύστημα πριμοδότησης για όσους έβρισκαν όλο και περισσότερα bugs, είναι μόνο ένα από τα αγαπημένα «παιχνίδια» της εταιρείας.

«Η διαφορετική αυτή προσέγγιση ενθαρρύνει τους υπεύθυνους προσωπικού να εξετάσουν μεθοδικότερα και να βρουν όλο και πιο έξυπνους τρόπους για να υπάρξει η απαραίτητη ποικιλομορφία στην δεξαμενή ταλέντων που απασχολεί η εταιρεία μας» αναφέρει η Facebook σε ανακοίνωσή της. «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου η ποικιλομορφία θεωρείται αναπόσπαστο μέρος της αναζήτησης νέων ταλέντων» συμπληρώνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider