Νέα σελίδα στην Trastor – Ετοιμάζεται για επενδύσεις

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα σελίδα στην Trastor – Ετοιμάζεται για επενδύσεις

Αλλαγή σελίδας για την Trastor AEEΑΠ που περνάει και επίσημα στα χέρια της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Värde Partners, μέσω της θυγατρικής της Wert Red Sàrl.

Μετά και από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Trastor, στην οποία η Τράπεζα Πειραιώς βάσει συμφωνίας δεν συμμετείχε, το ποσοστό της τράπεζας έπεσε στο 39,4% από 57,9%. Αντίστοιχα, το ποσοστό της Trastor που ελέγχει άμεσα ή έμμεσα η Wert Red Sàrl ανέρχεται πλέον στο 54,03%. Έτσι, ολοκληρώνεται μια συμφωνία που είχε κλείσει από τον προηγούμενο Ιούνιο.

Με αυτό τον τρόπο, αλλάζει η σελίδα για την εταιρεία ακινήτων που περνάει πλέον υπό τον έλεγχο της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας, αν και η Τράπεζα Πειραιώς με ανακοίνωση της δηλώνει ότι «παραμένει σταθερή στην πεποίθησή της για τις προοπτικές της Trastor ΑΕΕΑΠ και το περιθώριο ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς real estate».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της εταιρείας, η οποία έχει «οπλιστεί» και με 20 εκατ. ευρώ από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έχουν ξεκινήσει ήδη τις διερευνητικές επαφές για νέες επενδυτικές κινήσεις. Όπως είχε δηλώσει και ο γενικός διευθυντής της Värde Partners υπεύθυνος για το ευρωπαϊκό real estate Tony Iannazzo σε πρόσφατο συνέδριο για την αγορά ακινήτων, «στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ακίνητα που αποτελούν αντικείμενο πώλησης και μια εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία προσφέρει την ιδανική πλατφόρμα για τέτοιες κινήσεις».

Η Värde Partners είναι διεθνής διαχειριστής κεφαλαίων ύψους 12 δισ. δολαρίων, προσανατολισμένη στις πιστοδοτήσεις και στη δημιουργία αξίας, επενδύοντας σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και σε διαφοροποιημένα στοιχεία ενεργητικού, στα οποία συμπεριλαμβάνονται ακίνητη περιουσία, εταιρικές χορηγήσεις, ενυπόθηκα δάνεια, εξειδικευμένες χρηματοδοτήσεις, μεταφορές και υποδομές.

Σημειώνεται ότι η Trastor το α’ εξάμηνο του 2016 ανακοίνωσε ζημιές μετά από φόρους ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της αποτιμήθηκε την 30.06.2016 σε 62 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα της εταιρείας από μισθώματα διαμορφώθηκαν σε 1,9 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider