Επιμένουν στην ακύρωση της πώλησης οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένουν στην ακύρωση της πώλησης οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ
Συνεχίζεται η έρευνα που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία  του Πανελλήνιου Σωματείου των Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια.

Συνεχίζεται η έρευνα που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Σωματείου των Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) για τους όρους του διαγωνισμού για την πώληση του 50,01 των ΕΛΠΕ. Η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκεται σε φάση έρευνας των όρων της πώλησης και αναμένεται να γνωμοδοτήσει μέσα στο επόμενο διάστημα. Αυτό επιβεβαιώνει και το ΠΣΕΕΠ με σχετική ανακοίνωση την Τετάρτη όπου σημειώνει ότι:

«Το Σωµατείο µας µέσω του Νοµικού του Συµβούλου κου Κ. Τοκατλίδη, έλαβε επιστολή από το Γεν. Γραµµατέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επιβεβαιώνει την παραλαβή της Αναφοράς µας µε Αριθ. Πρωτ.: 0885/2018 στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την έναΣτρξη της εξέτασή της. Υπενθυµίζουµε ότι η Αναφορά µας αφορά στη διαδικασία πώλησης της πλειοψηφίας των µετοχών των ΕΛΠΕ, που έχει κινηθεί από το ΤΑΙΠΕ∆ και η οποία παραβιάζει σειρά κανόνων που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Νοµοθεσία (κυρίως από την οδηγία 2004/25/ΕΚ για τις δηµόσιες προσφορές εξαγοράς). Παράλληλα, εγείρονται σηµαντικά ερωτήµατα ως προς τη συµβατότητα της εν λόγω διαδικασίας µε τις πολιτικές και τους κανόνες της Ε.Ε. στους τοµείς της Ενέργειας και της Κεφαλαιαγοράς τα οποία καλείται να εξετάσει η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επίσης µετά από πρωτοβουλία του ΕΚΕ∆Α και πρόσκληση της Αντιπεριφέρειας ∆υτικής Αττικής, πραγµατοποιήθηκε σύσκεψη για τα προβλήµατα του Θριασίου Πεδίου (Ιδιωτικοποίηση ΕΛΠΕ, Ναυπηγεία, Χαλυβουργική Αγγελόπουλου) παρουσία βουλευτών και εκπροσώπων κοµµάτων και όµορων ∆ήµων. Το Σωµατείο µας αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουµε προχωρήσει για το θέµα της Ιδιωτικοποίησης και ανέδειξε το έγκληµα που επιχειρείται από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕ∆».

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ ζητούν ακύρωση της διαδικασίας πώλησης επικαλούμενοι ότι αυτό θα βλάψει το δημόσιο συμφέρον και την επιχείρηση ενώ θεωρούν ότι υπάρχουν νομικά και θεσμικά κωλύματα στη διαδικασία που έχει δρομολΟγήσει το ΤΑΙΠΕΔ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider