Δέκα μεγάλοι διεθνείς όμιλοι έχουν κάτι ... κοινό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δέκα μεγάλοι διεθνείς όμιλοι έχουν κάτι ... κοινό

Τι κοινό θα μπορούσαν να έχουν η Amazon, η IKEA, τα πολυκαταστήματα Macy's, η General Growth Properties, η Costcο, η Kohl's, η Αpple, η Prologis, η Walmart και η Target ;

Είναι φυσικά όλες αμερικανικές επιχειρήσεις οι οποίες είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο κοινό τους χαρακτηριστικό. Το βασικό κοινό στοιχείο που έχουν είναι ότι επενδύουν ποσά «μαμούθ» στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Solar Energy Industries Association (SEIA) οι συγκεκριμένοι όμιλοι έχουν προσθέσει 325 μεγαβάτ εγκατεστημένης ισχύος τον προηγούμενο χρόνο.

Η επίδραση των επιχειρήσεων στη χρήση των ΑΠΕ είναι σημαντική. Τα φωτοβολταϊκά συστήματα που έχουν εγκατασταθεί παράγουν ενέργεια η οποία επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες 402.000 νοικοκυριών στις ΗΠΑ.

Φυσικά, πρόκειται για αρκετά μεγάλες επενδύσεις:

Amazon

Η Amazon δεν δραστηριοποιείται μόνο στα φωτοβολταϊκά (33,6 ΜW) αλλά και στην αιολική ενέργεια. Πέρυσι ξεκίνησε να λειτουργεί το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της εταιρείας στο Τέξας.

Macy's

Η αμερικανική εταιρεία λιανικής Macy's έχει εγκατεστημένη ισχύ 38,9 MW σε φωτοβολταϊκά ενώ η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ αναμένεται ότι θα αυξηθεί σημαντικά φέτος.

ΙΚΕΑ

Τα γνωστά πολυκαταστήματα επίπλων και ειδών οικιακής χρήσης έχουν θέσει ως στόχο μέχρι το 2020 να παράγουν από ΑΠΕ ακριβώς όση ενέργεια καταναλώνουν ενώ ακόμη και η ξυλεία που προμηθεύονται θέλουν να παράγεται με βιώσιμα μέσα.

General Growth Properties

Έχει εγκατεστημένη ισχύ που φθάνει τα 50.2 MW. Πρόκειται για μια μεγάλη εταιρεία real estate και αντιμετωπίζει την παραγωγή ενέργειας ως βασικό μέρος της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της.

Costco Wholesale

Πρόκειται για μια επιχείρηση που έχει περάσει σαφώς από τα λόγια στην πράξη και ανακοίνωσε ότι στο τέλος του 2017 χρησιμοποιούσε φωτοβολταϊκά για να καλύψει τις ανάγκες της σε 100 αποθήκες που βρίσκονταν από τη Νέα Υόρκη έως την Ιαπωνία.

Kohl's

Η κερδοφόρα αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων έχει εγκατεστημένη ισχύ 51,5 ΜW και εκτός από τη χρήση ενέργειας από φωτοβολταϊκά ανακυκλώνει ετησίως 150.000 τόνους πρώτων υλών μειώνοντας έτσι σημαντικά το οικολογικό της αποτύπωμα.

Apple

Ο γνωστός τεχνολογικός κολοσσός έχει εγκατεστημένη ισχύ 80 περίπου MW και όπως ανακοίνωσε πρόσφατα οι δραστηριότητές της βασίζονται κατά 100% σε καθαρή ενέργεια.

Prologis

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η Prologis έχει εγκατεστημένη ισχύ 121 MW και στοχεύει στη μείωση κατά 20% των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2020.

Walmart

Η γνωστή αλυσίδα έχει εγκατεστημένη ισχύ 149,4 MW και σχεδιάζει να μειώσει τις συνολικές εκπομπές ρύπων κατά 1 δισ μετρικούς τόνους μέχρι το 2030.

Target

Πρόκειται για μία από τις 10 κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο σύμφωνα με την Fortune. To 2017 πρόσθεσε άλλα 40 MW στο δυναμικό της ενώ η συνολική εγκατεστημένη ισχύς φθάνει τα 200 ΜW.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider