Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΔΕΥ και Πανεπιστημίου Πατρών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΕΔΕΥ και Πανεπιστημίου Πατρών

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) και το Πανεπιστήμιο Πατρών, με στόχο την ενδυνάμωση της έρευνας στο πεδίο των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Η επιστημονική και ερευνητική συνεργασία, η οποία θα έχει ισχύ 2 ετών, συνίσταται κυρίως στις ακόλουθες δράσεις:

• Επεξεργασία και ομαδοποίηση της βιβλιογραφίας που αναφέρεται στη γεωλογία των περιοχών της Δυτικής Ελλάδας – Ηπείρου, καθώς και στον υποθαλάσσιο χώρο του Ιονίου Πελάγους. • Αξιολόγηση των κύριων ρηγμάτων και δημιουργία βάσης δεδομένων στις προαναφερθείσες περιοχές.

• Συνεργασία σε υπαίθριες έρευνες των συνεργαζόμενων φορέων και ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων και μεταφορά τεχνογνωσίας.

• Κοινές δημοσιεύσεις, προετοιμασία και υποβολή από κοινού προτάσεων ερευνητικών έργων στον ευρύτερο τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε ευρωπαϊκά ή ελληνικά χρηματοδοτικά προγράμματα.

• Διοργάνωση από κοινού επιστημονικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων για την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τη έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα.

Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που η ΕΔΕΥ επιδιώκει να έχει με ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο του 2017 η εταιρεία προχώρησε σε αντίστοιχη συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider