Δίμηνη παράταση στο καθεστώς προστασίας για τη Folli Follie

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δίμηνη παράταση στο καθεστώς προστασίας για τη Folli Follie

Παράταση κατά δύο μήνες της προστασίας της Folli Follie από τους πιστωτές της αποφάσισε, σήμερα το μεσημέρι, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα για παροχή προστασίας στο πλαίσιο του άρθρου 106(α)6 του Ν. 3588/2007.

Ανάλογο αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό είχε καταθέσει η Αικατερίνη Κουτσολιούτσου και η Folli Follie Συμμετοχών, στην οποία όμως περιλαμβάνεται το ενέχυρο των μετοχών της Attica Πολυκαταστήματα και ανέρχεται περίπου στο 10%.

Οι τράπεζες με την απόφαση αυτή μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές για την πώληση του 10% της Αττικά Πολυκαταστήματα που κατέχει σήμερα η Folli Follie Συμμετοχών και είναι ενεχυριασμένο στις Τράπεζες.

Υπέρ της προσωρινής προστασίας τάχθηκαν οι εργαζόμενοι, εκπρόσωπος της UBS που εκπροσώπησε τους ομολογιούχους συνολικής αξίας 150 εκατ. ευρώ, ενώ κατά της προσωρινής προστασίας τάχθηκαν οι τράπεζες, το δημόσιο και ο ΕΦΚΑ, με βασικό επιχείρημα ότι η Folli Follie δεν ενημέρωσε για τις προθέσεις της.

Όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από υποψήφιο επενδυτή για το για την εξαγορά του 35,5% των Αττικών Πολυκαταστημάτων, που κατέχει η Folli Follie, ενώ το τίμημα που έχει προταθεί ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider