Lidl: Ανοιγεί νέες αποθήκες και καταστήματα

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lidl: Ανοιγεί νέες αποθήκες και καταστήματα

Τη δημιουργία νέων αποθηκών στην Αθήνα, αλλά και τη δημιουργία περίπου 20 νέων καταστημάτων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 προβλέπει το επενδυτικό σχέδιο της αλυσίδας σουπερμάρκετ Lidl.

Ειδικότερα μέχρι το 2019 η αλυσίδα αναμένεται να ανοίξει δύο ακόμη καταστήματα (σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη) και 17 ακόμη κατααστήματα μέχρι το 2021.

Με επενδυτικό budget περί τα 80 εκατ. ευρώ για το 2018, η Lidl Hellas στοχεύει στη διεύρυνση της θέσης που κατέχει στην εγχώρια αγορά της οργανωμένης λιανικής τροφίμων. Το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας για το 2018 αφορά σε νέα καταστήματα, εγκαταστάσεις, ανακαινίσεις υφιστάμενων, ενώ δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης σημείων, που σήμερα βρίσκονται στα περίχωρα, στα κέντρα των πόλεων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην ελληνικότητα των προϊόντων της αλυσίδας καθώς το 80% του τζίρου στη μαναβική των καταστημάτων της γίνεται από προϊόντα Ελλήνων προμηθευτών. Το ίδιο συμβαίνει με τα γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα της αλυσίδας που ροέρχονται από 21 Ελληνες προμηθευτές που προμηθεύονται γάλα από τουλάχιστον 2.500 μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

Για το λόγο αυτό άλλωστε ποσοστιαία συμμετοχή των κατηγοριών αυτών στο συνολικό καλάθι αγορών του πελάτη της Lidl έχει αυξηθεί από 6% έως 20%.

Σήμερα η Lidl, η οποία από πλευρά τζίρου βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των αλυσίδων σουπερμάρκετ (με πρώτη τον Σκλαβενίοτη και δεύτερη τον ΑΒ Βασιλόπουλο), συνεργάζεται με πάνω από 400 επιλεγμένους Ελληνες προμηθευτές. Ολοι τους, ανεξαρτήτως μεγέθους, οφείλουν να λειτουργούν βάσει συστημάτων ασφάλειας τροφίμων πιστοποιημένων, σύμφωνα με τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας IFS, BRC και FSSC.

Η αλυσίδα παράλληλα φροντίζει κάθε νωπό προϊόν, πέρα από τις ξεχωριστές προδιαγραφές, να φτάνει στο ράφι φρέσκο και ποιοτικό ακολουθώντας ένα αυστηρό σύστημα καταγραφής και ιχνηλασιμότητας.

Η αλυσίδα συνεργάζεται σταθερά τα τελευταία χρόνια με την Agrolab RDS, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ελληνικά εργαστήρια στη βιομηχανία τροφίμων και συνεχίζει με το εργαστήρι ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

Υλοποιεί συστηματικούς ελέγχους υγιεινής και ασφάλειας, καθώς κάθε χρόνο πραγματοποιεί πάνω από 3.300 αναλύσεις και 800 οργανοληπτικούς ελέγχους σε ανεξάρτητα εργαστήρια. Η συνολική επένδυση που αφορά στη διασφάλιση ποιότητας ξεπερνάει ετησίως το 1,3 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider