Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιϊας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιϊας

Αύξηση των πωλήσεων και μείωση των ζημιών εμφάνισε η Ολυμπιακή Ζυθοποιϊα το 2016.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας για το 2016 ο κύκλος εργασιών από πωλήσεις ζύθου ανήλθε σε 146,8 εκατ. ευρώ έναντι 127, 6 εκατ. ευρώ το 2015, το προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,820 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,956 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ το καθαρό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημιές ύψους 1,13 εκατ. ευρώ από ζημιές 2,5 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών αποδίδεται από την εταιρεία κατά κύριο λόγο στην αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης από την 1η Ιουνίου 2016, αλλά και από την ικανοποιητική απόδοση στην αύξηση του όγκου πωλήσεων σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Μέσα στο 2017 η διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι θα υπάρξει άνοδος των πωλήσεων λόγω της επέκτασης της στην αγορά της μη αλκοολούχας μοπήριας με το σήμα της FIX Ανευ αλλά και με τις προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο της Tuborg (φυσικό χυμό πορτοκάλι – Φυσικό άρωμα κανέλας, φυσικό χυμό Μοσχολέμονου – Φυσικό Άρωμα από Πράσινο Τσάι) που θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του Ομίλου στην αγορά του αναψυτκτικού.

Όσον αφορά τις εξαγωγές, κινήθηκαν με χαμηλότερους ρυθμούς καθώς η συγχώνευση με τη Μύθος Ζυθοποιία το 2015 απαιτούσε αναδιάρθρωση του δικτύου των διανομέων, κάτι το οποίο απέφερε τελικά μικρότερο ποσοστό ανάπτυξης από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, τα θέματα αυτά λύθηκαν στις αρχές του 2017, γεγονός που αναμένεται να επιφέρει μεγαλύτερη ανάπτυξη και ακόμα μεγαλύτερη αυξητική τάση στο μέλλον. Για το 2017, η διοίκηση της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στοχεύει στην ανάπτυξη του κύκλου εργασιών και στη σημαντική βελτίωση της κερδοφορίας της σε σχέση με το 2016.

Όσον αφορά το επενδυτικό πλάνο, που προβλέπει συνολικά κεφάλαια 50 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2015-2019, η εταιρεία έχει ήδη υποβάλει αίτηση για μια φορολογική επιχορήγηση υπό το καθεστώς του Αναπτυξιακού Νόμου του 2016 για την στήριξη των σχεδιασμών τη διετία 2017/2918.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider