Tasty Foods: Μειώθηκαν οι πωλήσεις των σνακς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tasty Foods: Μειώθηκαν οι πωλήσεις των σνακς

Με νέα προϊόντα εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο της η Tasty Foods, η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία αλμυρών σνακς η οποία ανήκει στην Frito Lay International, θυγατρική του αμερικανικού ομίλου τροφίμων και ποτών PepsiCo, σε τιμές προσιτές για το καταναλωτικό κοινό.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο η επιχείρηση διανέμει στα σημεία λιανικής πώλησης του δικτύου της, πέραν των άλλων, τα προϊόντα σοκολατοποιίας της Ferrero International, βάσει συμφωνίας που υπέγραψε με την ελληνική Ferrero Greece. Με τη συνεργασία τους οι δύο εταιρίες επιδιώκουν να ενισχύσουν στρατηγικά την παρουσία τους στην ελληνική αγορά μέσα από ένα ευρύ όσο και αποτελεσματικό δίκτυο διανομής.

Η πολιτική της, καθώς έχει συρρικνωθεί η εγχώρια ζήτηση αλμυρών σνακς, αποβλέπει στην υλοποίηση συνεργειών και δράσεων στην κατεύθυνση μείωσης των λειτουργικών εξόδων, με στόχο τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών αποδοτικότητάς της, οι οποίοι επλήγησαν το 2015 από τη χρηματοοικονομική κατάρρευση της λιανεμπορικής αλυσίδας «Μαρινόπουλος», οδηγώντας τη στην καταγραφή ζημιογόνου τελικού αποτελέσματος.

Η Tasty Foods διαθέτει μεγάλη βιομηχανική μονάδα αλμυρών σνακς στον Αγιο Στέφανο Αττικής, στο ύψος του 22ου χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας. Ιδρύθηκε από Ελληνες επιχειρηματίες το 1973 και περιήλθε στον αμερικανικό όμιλο το 1987, ενώ πραγματοποιεί εξαγωγές σε Αλβανία, Γαλλία, Γερμανία, Κύπρος, Ρουμανία, Σερβία.

Σύμφωνα με τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της για το 2015,που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα η βιομηχανία το 2015 κατέγραψε κάμψη πωλήσεων για πέμπτο συνεχόμενο έτος. Αν και εμφάνισε ζημιές μετά την πρόβλεψη για φόρους, κατέγραψε αξιοσημείωτη λειτουργική κερδοφορία. Τα κέρδη της προ φόρων συρρικνώθηκαν κυρίως λόγω σχηματισμού πρόβλεψης 2,5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη ζημιών από τη λιανεμπορική αλυσίδα «Μαρινόπουλος».

Συγκεκριμένα, τα έσοδά της το 2015 από τις πωλήσεις των προϊόντων της με τα σήματα Lay's, Cheetos, Ruffles, Doritos, Tasty Naturale, Quaker, Δρακουλίνια, Πακοτίνια και άλλα σήματα, περιορίστηκαν σε 97,26 εκατ. ευρώ, από 99,38 εκατ. ευρώ την προηγούμενη οικονομική χρήση, παρουσιάζοντας μείωση 2,1% σε ποσοστό και κατά 2,12 εκατ. ευρώ σε αξία.
Η εταιρεία εμφάνισε ζημιές 0,385 εκατ. ευρώ το 2015, έναντι κερδών προ φόρων 4,34 εκατ. ευρώ και μετά φόρων 2,83 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider