Ισπανικά ΜΜΕ: Για 40 εκατ. ευρώ πωλήθηκε η Apivita

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανικά ΜΜΕ: Για 40 εκατ. ευρώ πωλήθηκε η Apivita

Στην ισπανική εταιρεία Puig, έναντι 40 εκατ. ευρώ πωλήθηκε πλειοψηφικό ποσοστό της ελληνικής εταιρείας καλλυντικών Apivita όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ισπανικού τύπου.


Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, οι ιδρυτές και βασικοί μέτοχοι της Apivita, Νίκος και Νίκη Κουτσιανά διατηρούν ποσοστό και αλλά και επιτελική θέση στην εταιρεία.

Η Puig είναι εταιρεία παραγωγής και διακίνησης αρωμάτων αλλά και ειδών υψηλής μόδας με έδρα τη Βαρκελώνη. Μεταξύ άλλων εμπορεύεται τα εμπορικά σήματα Νina Ricci, Carolina Herrera, Paco Rabanne και Jean Paul Gaultier, τόσο στον τομέα των αρωματικών προϊόντων όσο και των ομώνυμων ενδυμάτων. Επιπλέον διαχειρίζεται τα brands Comme des Garçons, Prada, Penhaligon's, L'Artisan Parfumeur και Valentino στον τομέα των αρωμάτων. Διαθέτει παρουσία σε 150 χώρες, ενώ το 2015 εμφάνισε κύκλο εργασιών της τάξης του 1,645 δισ. ευρώ και κέρδη ύψους 126 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι για την Apivita είχαν δείξει ενδιαφέρον στο παρελθόν και άλλες διεθνείς εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η L' Oreal.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider