Κιόρτσης (Nestle Ελλάς): Ενισχύουμε την παρουσία μας με νέες επενδύσεις 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κιόρτσης (Nestle Ελλάς): Ενισχύουμε την παρουσία μας με νέες επενδύσεις 

«Μέσα σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον, συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που έχουμε καταφέρει εδώ και περισσότερα από 100 χρόνια με την παρουσία μας στην Ελλάδα και 150 χρόνια από την ίδρυση μας: να αναπτύσσουμε προϊόντα που απαντούν στις ανάγκες της ελληνικής οικογένειας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, ανανεώνουμε σταθερά την παρουσία μας στην Ελλάδα με νέες επενδύσεις, ενίσχυση των εξαγωγών μας και ακόμη περισσότερη ανάπτυξη των κοινωνικών μας δράσεων για τις ομάδες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, επιστρέφοντας στους καταναλωτές μας την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια με την προτίμηση στα προϊόντα μας».

Αυτό επισημαίνει ο Παύλος Κιόρτσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestle Hellas, η οποία απασχολεί 1.000 εργαζόμενους ενώ το 60% του ετήσιου κύκλου εργασιών της προέρχεται από την παραγωγή των εργοστασίων της στη χώρα μας.

Το 2015 έκλεισε για την Nestlé Ελλάς με μια μικρή μείωση στο σύνολο του κύκλου εργασιών (365 εκ. ευρώ έναντι 385 εκ. ευρώ το 2014), που μεταφράστηκε και σε μείωση κερδοφορίας, γεγονός που αντικατοπτρίζει τη γενικότερη μείωση του συνόλου της κατανάλωσης στην αγορά.

Για την Nestle Hellas, το 2015 η κατηγορία του καφέ είχε σταθερή ανάπτυξη, λόγω των δυνατών μαρκών της που ενισχύθηκαν στην κατανάλωση εντός και εκτός σπιτιού από το γεγονός ότι ο καφές είναι το οικονομικότερο ρόφημα ανά κούπα. Πυλώνας ανάπτυξης ήταν τα συστήματα καφέ με κάψουλες, που επιβεβαίωσαν την προτίμηση των καταναλωτών να απολαμβάνουν ποικιλία ροφημάτων υψηλής ποιότητας στο σπίτι.

Στην ίδια λογική κινήθηκαν θετικά και άλλες κατηγορίες που σχετίζονται με την κατανάλωση στο σπίτι, όπως τα μαγειρικά προϊόντα και η κουβερτούρα. Ανάπτυξη είχε και η κατηγορία του νερού τόσο για οικιακή χρήση όσο και στο εστιατόριο, ενώ ο κλάδος των τροφών για κατοικίδια είχε καλή δυναμική.

Το 2015 η Nestle Eλλάς προχώρησε σε συνολικές επενδύσεις 3 εκατ. ευρώ που εστιάστηκαν κυρίως στα εργοστάσια καφέ και παγωτού, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η επένδυση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο καφέ στα Οινόφυτα Βοιωτίας, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2017. Ειδικότερα για το 2016 οι επενδύσεις της εταιρείας αναμένεται να φτάσουν στα 10 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί τα τελευταία χρόνια και στο κομμάτι των εξαγωγών, που πλέον αγγίζουν το 15% του ετήσιου κύκλου εργασιών. Λόγω της γκάμας των προϊόντων αλλά και της δομής του ομίλου στο κομμάτι των εξαγωγών δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά προϊόντα, όπως ο ελληνικός καφές Λουμίδης Παπαγάλος, ο Nescafé Frappé, το φυσικό μεταλλικό νερό Κορπή και τα παγωτά που παρασκευάζονται στο εργοστάσιό στον Ταύρο, ενώ παράλληλα αναπτύσσει προϊόντα με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα, όπως ο Nescafé Gold Blend Barista, μια νέα τεχνολογία στιγμιαίου καφέ με φρεσκοαλεσμένους κόκκους arabica, ο οποίος ήδη κυκλοφορεί και στην αγορά της Αυστραλίας.

Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, η εταιρεία το 2015 ενίσχυσε και τις κοινωνικές της δράσεις «Nestlé Νοιάζομαι». Διατηρώντας τους βασικούς της πυλώνες, υποστήριξε την απασχόληση των νέων, τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών και αύξησε τις δωρεές τροφίμων στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, δόθηκαν επιπλέον ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού προγράμματος Nestlé needs YOUth, που εγκαινιάστηκε τον Νοέμβριο του 2013 στην Αθήνα και έχει πλέον επεκταθεί σε όλο τον Όμιλο.
Ειδικότερα για την Ελλάδα, η δέσμευση του Ομίλου για 500 ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους έως 30 ετών έχει ήδη επιτευχθεί.

Παράλληλα με το πρόγραμμα «Μπορούμε Εδώ» του καφέ Nescafé έδωσε σε συνεργασία με τον ΣΕΒ-ΙΒΕΠΕ (τον εκπαιδευτικό βραχίονα του ΣΕΒ) σε 400 νέους την ευκαιρία να αποκτήσουν πιστοποιημένες δεξιότητες σε τομείς που υπάρχει επαγγελματική ζήτηση στη χώρα μας.

Τέλος, η εταιρεία ολοκλήρωσε την τριετή συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο για το πρόγραμμα «Παιδιά Όλο Υγεία», με το οποίο έχει υποστηριχτεί η διατροφική εκπαίδευση πάνω από 110.000 παιδιών σε όλη την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό θα ανακοινωθούν σύντομα τα επόμενα βήματα του προγράμματος, που θα συνδέονται και με την παροχή ισορροπημένου γεύματος στα παιδιά περιοχών που έχουν ανάγκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider