Στην «αγκαλιά» της Pepsico έναντι 3,2 δισ. η SodaStream

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην «αγκαλιά» της Pepsico έναντι 3,2 δισ. η SodaStream

Σε συμφωνία εξαγοράς της SodaStream International Ltd. προχώρησε η PepsiCo Inc. έναντι 3,2 δισ. δολαρίων.

Η PepsiCo θα πληρώσει 144 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά για την ισραηλινή εταιρεία, ανέφεραν οι δυο επιχειρήσεις σε δήλωσή τους τη Δευτέρα. Αυτό είναι 11% υψηλότερο από την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής. Μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς οι μετοχές της SodaStream αυξήθηκαν κατά 10% στα 143,25 δολάρια στις ΗΠΑ.

Η SodaStream, με έδρα το Τελ Αβίβ, κατασκευάζει ένα μηχάνημα, μέσω του οποίου οι καταναλωτές μπορούν να φτιάξουν τα δικά τους ανθρακούχα ποτά, στο σπίτι τους. Για την SodaStream η συγκεκριμένη συμφωνία αποτελεί σημαντική ευκαιρία καθώς της δίνεται η δυνατότητα να εξαπλωθεί μέσω του παγκόσμιου δικτύου που διαθέτει η PepsiCo. Για την Pepsico από την άλλη διπλασιάζονται οι δραστηριότητές της στα ποτά οι οποίες έχουν μειωθεί στη Βόρεια Αμερική καθώς οι καταναλωτές απομακρύνονται από τα γλυκά και ανθυγιεινά αναψυκτικά.

Η Sodastream αποτελεί το μεγαλύτερο απόκτημα της PepsiCo τα τελευταία οκτώ χρόνια και μεταφράζεται από την αγορά ως την ύστατη προσπάθεια του παραγωγού αναψυκτικών να αξιοποιήσει τα συνεχώς αναπτυσσόμενα κανάλια διαδικτυακής πώλησης. Επί της ουσίας με την εν λόγω εξαγορά η εταιρεία προσπαθεί να προσεγγίσει περισσότερους καταναλωτές online αντί μέσω των καταστημάτων, την ώρα που σε μια περίοδο Η κίνηση αυτή έρχεται σε μία περίοδο μεγάλης αναμόρφωσης για τον τομέα λιανικής πώλησης τροφίμων και ποτών στις ΗΠΑ, εξαιτίας της δυναμικής εισόδου της Amazon και ευρύτερα του ηλεκτρονικού εμπορίου. «Θα εισέλθουμε σε μία νέα αγορά, στην οποία προς το παρόν δεν έχουμε παρουσία, αυτή των σπιτικών αναψυκτικών» τόνισε στο CNBC o oικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Χιου Τζόνστον.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι Nielsen και Food Marketing Institute υπολογίζουν ότι το 70% των καταναλωτών θα αγοράζουν τρόφμα και ποτά online έως το 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider