Στα σκαριά deal μαμούθ: Εξετάζουν συγχώνευση UniCredit και Societe Generale

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα σκαριά deal μαμούθ: Εξετάζουν συγχώνευση UniCredit και Societe Generale

Σχέδια συγχώνευσης για δύο από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες αποκαλύπτουν οι Financial Times. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε ο ευρωπαϊκός τραπεζικός χάρτης αναμένεται να αλλάξει άρδην.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας, η ιταλική τράπεζα UniCredit εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο συγχώνευσής με τη γαλλική Societe Generale.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν έχει κατατεθεί καμία επίσημη προσφορά, καθώς οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. «Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Unicredit, Jean-Pierre Mustier, ο οποίος είναι Γάλλος και πρώην στέλεχος της Societe Generale, σχεδιάζει όλο το πλάνο συγχώνευσης εδώ και αρκετούς μήνες», γράφουν οι Financial Times.

«Το εύθραυστο πολιτικό περιβάλλον της Ιταλίας πήγε πίσω το χρονοδιάγραμμα της επιδιωκόμενης συγχώνευσης», αναφέρει, επίσης, η εφημερίδα.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως εάν Unicredit και Societe Generale προχωρήσουν σε συγχώνευση, τότε θα προκύψει ένας νέος τραπεζικός κολοσσός ικανός να αλλάξει τα δεδομένα στο ευρωπαϊκό χάρτη. Τόσο η Unicredit, όσο και η Societe Generale έχουν κεφαλαιοποίηση περίπου 32 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider