Η φθηνή λίρα «προσγειώνει» τα κέρδη της EasyJet

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η φθηνή λίρα «προσγειώνει» τα κέρδη της EasyJet

Ζημιές καταγράφει στο εξάμηνο η EasyJet εξαιτίας της σημαντικής υποτίμησης της στερλίνας και του όψιμου καθολικού Πάσχα.

Το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης που ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, ο αερομεταφοράς χαμηλού κόστους υπέστη ζημιές 236 εκατ. λιρών –παρά τον αριθμό των επιβατών που σημείωσαν ρεκόρ.

Την Τρίτη που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα β’ εξαμήνου, η μετοχή της EasyJet κατέγραψε βουτιά 5%.

Το 2016, βέβαια, ήταν μια δύσκολη χρονιά για ολόκληρο τον ευρωπαϊκό κλάδο αερομεταφορών που έχει πληγεί από την αβεβαιότητα λόγω Brexit, τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις ευρωπαϊκές πόλεις και την εντυπωσιακή αύξηση της δυναμικότητας που συμπιέζει τους ναύλους –άρα και τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών.

Ο Τζέλαντ Κου, αναλυτής της Liberum, εκτιμά ότι το επόμενο εξάμηνο της χρήσης θα εμπεριέχει λιγότερες προκλήσεις για τον αερομεταφορέα –μια πρόβλεψη που συμμερίζεται και η διοίκηση της εταιρείας. Παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα, η Καρολίν Μακόλ, διευθύνουσα σύμβουλος της EasyJet, σημειώνει ότι τα ετήσια κέρδη να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις της αγοράς για 367 εκατ. λίρες.

«Για το επόμενο διάστημα αναμένουμε ισχυρή ανοδική τάση στα έσοδα ανά θέση, λόγω της επιβράδυνσης της αύξησης της δυναμικότητας στον ανταγωνισμό», ανέφερε.

Την Τρίτη, η βρετανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε τη μεταβολή της παραγγελίας της από την Airbus, αντικαθιστώντας τα αεροσκάφη A320 Neos με τα μεγαλύτερα A321 Neos που διαθέτουν 235 θέσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider