Μια startup μπορεί να βάλει «λουκέτο» για 20 λόγους!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μια startup μπορεί να βάλει «λουκέτο» για 20 λόγους!

Μπορεί να ξεκινούν με τους καλύτερους οιωνούς κι όμως πολλές από αυτές μπορούν εύκολα να βάλουν «λουκέτο». Και μάλιστα για πολλούς λόγους. Και αυτό γιατί κάθε δρόμος είναι στρωμένος με «αγκάθια», ακόμη και εκείνος της δημιουργίας μιας startup.

Δεν είναι λίγες οι startups που κλείνουν εν μια νυκτί, αφήνοντας κυριολεκτικά στον δρόμο μεγάλο αριθμό εργαζομένων… και μάλιστα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά.

Πρόσφατη έρευνα της CB Insights επιχειρεί να ρίξει φως σε όλους εκείνους τους λόγους που αναγκάζουν μια νεοφυή επιχείρηση να βάλει φρένο στα φιλόδοξα σχέδιά της και να σταματήσει τη λειτουργία της.

Όπως προκύπτει από την εν λόγω έρευνα, υπάρχουν όχι ένας, ούτε δύο, αλλά 20 διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους μπορεί μια επιχείρηση να οδηγηθεί στο λουκέτο. Πρώτος λόγος, με ποσοστό 42% είναι ο εξής: Την επιχείρηση αυτή δεν την «έχει ανάγκη» η αγορά. Ακολουθούν με ποσοστό 29% η έλλειψη ρευστότητας, με 23% η μη αποτελεσματική διοίκηση και με 19% ο υπέρμετρος ανταγωνισμός.

Η λίστα είναι μακρά και ο εν λόγω πίνακας είναι ενδεικτικός:

Why do startups fail? A CB Insights study points to a lack of market need, running out of cash, and a bad management team as the main causes. But every story is different ...

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider