Πώς θα βγάλεις μια δύσκολη μέρα στη δουλειά; Άκου τους CEOs

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πώς θα βγάλεις μια δύσκολη μέρα στη δουλειά; Άκου τους CEOs

Ξυπνάς το πρωί και δεν έχεις δύναμη να εργαστείς; Καταριέσαι που η νύχτα πέρασε τόσο γρήγορα και δεν έχεις προλάβει καν να ξεκουραστείς; Δεν ξέρεις πως θα αντιμετωπίσεις μια δύσκολη μέρα στη δουλειά; Σίγουρα δεν είσαι ο μόνος. Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο αισθάνονται όπως ακριβώς κι εσύ, ακόμη κι αν δεν το πιστεύεις.

Κι όμως πρέπει να γνωρίζεις πως πάντα υπάρχουν τρόποι για να… αντλήσεις δύναμη να δώσεις τη δική σου εργασιακή «μάχη», όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται προτού καν το ξεκινήσεις. Τη λύση έχουν ορισμένοι από τους πιο επιτυχημένους CEOs των μεγαλύτερων εταιρειών διεθνώς, γιατί κι εκείνοι… βιώνουν τις δικές τους δύσκολες ημέρες στη δουλειά!

Ιδού τι συμβουλές δίνουν, μέσω του πρακτορείου CNBC:

L.A. Reid, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Records

Ο άνθρωπος που… ανακάλυψε τη Rihanna εξηγεί πόσο σημαντικό είναι να συνεργάζεσαι με τους καλύτερους συναδέλφους που θα μπορούσες να έχεις ποτέ στο γραφείο.

«Προσπαθώ να έχω πάντα γύρω μου έξυπνους και ικανούς συναδέλφους που δεν θα μου δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα», τονίζει.

Tilman J. Fertitta, Διευθύνων Σύμβουλος της Fertitta Entertainment

Ο Fertitta μπορεί να δισεκατομμυριούχος, όμως έχει πολλές φορές παραδεχθεί πως ο δρόμος προς την επιτυχία μόνο στρωμένος με ροδοπέταλα δεν ήταν. Εκείνο που του δίδαξε η καριέρα του είναι να μην «τα παρατάει ποτέ» όσες δυσκολίες κι αν συναντήσει στον δρόμο του.

«Ο ανθρώπινος νους, η ανθρώπινη καρδιά, το ανθρώπινο σώμα επιδεικνύουν εξαιρετικές αντοχές. Δώστε τη δική σας μάχη στο εργασιακό σας περιβάλλον και θα μείνετε έκπληκτοι όταν αντιληφθείτε πόσα μπορείτε να πετύχετε», αναφέρει.

Mark Cuban, ιδιοκτήτης των Dallas Mavericks

«Σημαία» του Cuban είναι να μην πηγαίνεις ποτέ και πουθενά απροετοίμαστος. Όπως ο ίδιος προειδοποιεί «δεν μπορείς κανέναν να κοροϊδέψεις».

«Εκείνο που μπορείς να κοντρολάρεις στην εργασία σου είναι η προσπάθεια που καταβάλλεις. Δεν υπάρχει κάτι που σημαντικό από αυτό. Τέλος», σχολιάζει με νόημα ο Cuban.

Andy Puzder, Διευθύνων Σύμβουλος των CKE Restaurants

Ποιο είναι το μότο του Puzder; «Μην φοβάστε να αποτύχετε. Στη ζωή κανείς δεν πέτυχε, αγνοώντας την προοπτική να αποτύχει. Αυτή η προοπτική πρέπει να υπάρχει στο μυαλό του καθενός», σημειώνει.

Scott Svenson, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της MOD Pizza

«Η ζωή είναι ένα ταξίδι. Δεν είναι ο προορισμός. Πρέπει να είσαστε κάθε φορά σε θέση να επιλέξετε πως θα επενδύσετε τον χρόνο σας. Μην τον σπαταλάτε άσκοπα. Εκμεταλλευθείτε τον έξυπνα», συστήνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider