Πέντε cabrio με οροφές που ανοίγουν σε χρόνο dt

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέντε cabrio με οροφές που ανοίγουν σε χρόνο dt

H oδήγηση ενός cabrio αποτελεί μία απολαυστική εμπειρία, ιδιαίτερα μάλιστα στη χώρα μας η οποία διαθέτει το ιδανικό κλίμα, για να βιώσεις κάτι τέτοιο. Με το άνοιγμα της οροφής, αποκτάς μία άμεση επαφή με το περιβάλλον και την αίσθηση, ότι δεν κάθεσαι στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου, αλλά μίας τετράτροχης μοτοσικλέτας. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει της μόδας οι ηλεκτροκίνητες οροφές με πολύ υψηλά στάνταρ στεγανότητας και εξαιρετική ηχομόνωση. Ταυτόχρονα έχουν βελτιωθεί αισθητά οι χρόνοι ανοίγματος –και κλεισίματος- μίας ηλεκτροκίνητης κουκούλας, ικανοποιώντας έτσι τους ανυπόμονους οδηγούς. Βεβαίως, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φτάσει σε ταχύτητα ανοίγματος μία ηλεκτρική οροφή μία χειροκίνητη, όπου η συγκεκριμένη διαδικασία γίνεται στο άψε σβήσε. Ωστόσο τα πέντε μοντέλα που παρουσιάζουμε αποτελούν τα γρηγορότερα «πιστόλια» της αγοράς και συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθώς πατάς το σχετικό διακόπτη και το cabrio μετατρέπεται σε…ασκεπές μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Ford Mustang

Η γρηγορότερη οροφή της αγοράς ανήκει ξεκάθαρα στη νέα Ford Mustang, στην αντίστοιχη κάμπριο έκδοση με τη μαλακή κουκούλα. Ανοίγει σε μόλις επτά δευτερόλεπτα και κλείνει σε εννέα, κορυφαίος χρόνος για ηλεκτροκίνητο σύστημα!

Porsche Boxster

Η νέα Porsche Boxster δεν είναι «πύραυλος» μόνο στις επιδόσεις, αλλά και στο πόσο γρήγορα μετατρέπεται από κλειστή σε ανοικτή. Αν θέλετε να την ανοίξετε, μην υπολογίζετε περισσότερα από εννέα δευτερόλεπτα! Ο χρόνος είναι ο ίδιος και στο κλείσιμο.

Volkswagen Beetle

Το ιδιαίτερο Volkswagen Beetle προσφέρει απαράμιλλο στυλ και γοητεία, κάτι που ισχύει ακόμη περισσότερο για τις κάμπριο εκδόσεις του. Μάλιστα έχει και μια από τις γρηγορότερες κουκούλες της αγοράς, με 9,5 δευτερόλεπτα στο άνοιγμα και 11 στο κλείσιμο. Nα επισημάνουμε πάντως, ότι η παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου διακόπηκε πρόσφατα και είναι πλέον πολύ δύσκολο να το βρεις καινούριο.

Αudi TT Cabrio

Παραδοσιακή δύναμη το TT στην αγορά των roadster μοντέλων. Το αυτοκίνητο της Audi, έχει πολύ καλές επιδόσεις από τις βασικές κιόλας εκδόσεις του και επίσης, δεν θα χρειαστεί να περιμένετε περισσότερα από δέκα δευτερόλεπτα για να το ανοίξετε. Τον ίδιο χρόνο θα χρειαστεί και για να κλείσει.

Jaguar F-Type

Όταν η Jaguar παρουσίασε τη νέα F-Type, πολλοί έκαναν λόγο για ένα από τα ομορφότερα σχήματα που έχουμε αντικρίσει σε αυτοκίνητο παραγωγής κι όχι άδικα. Αν θέλετε να «ανοίγει» και γρήγορα, τότε δεν θα απογοητευτείτε. Χρειάζεται μόλις 12 δευτερόλεπτα για να ανοίξει ή να κλείσει και αυτό μπορεί να γίνει και μέχρι τα 50 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider