Ελλάκτωρας: Ο Κούτρας φεύγει, ο Μπόμπολας μένει

Ελένη Μπότα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρας: Ο Κούτρας φεύγει, ο Μπόμπολας μένει

Η αλλαγή διοίκησης στον Ελλάκτωρα, που έλαβε σάρκα και οστά στη γενική συνέλευση της 25ης Ιουλίου και σηματοδότησε το τέλος της εποχής «Μπόμπολα», στον μεγαλύτερο κατασκευαστικό Όμιλο της χώρας, φέρνει μια σειρά ανατροπών στον κλάδο.

Την έξοδο του από τον Ελλάκτωρα και την είσοδό του στην Intrakat του ομίλου Intracom, συζητά τον τελευταίο μήνα ο πρώην αντιπρόεδρος της Ελλάκτωρ και επικεφαλής επί χρόνια του κατασκευαστικού της τομέα, Δημήτρης Κούτρας.

Ο κ. Δ. Κούτρας μαζί με τον Λ. Μπόμπολα οι οποίοι βρέθηκαν απέναντι στους αδερφούς Δημήτρη και Αναστάσιο Καλλιτσάντση, έχασαν την μάχη ελέγχου του Ελλάκτωρα μετά την υπερψήφιση από τους μετόχους της πρότασης των τελευταίων.

Μετά τη γενική συνέλευση του Ελλάκτωρα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δημήτρης Κούτρας δεν ξαναπάτησε το πόδι του στον Όμιλο.

Όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει σε συνέντευξη του, είτε θα αγοράσει τον Άκτωρα είτε θα φτιάξει έναν καινούργιο, τονίζοντας μάλιστα ότι εάν από τη σύγκρουση βγει κερδισμένη η πλευρά Καλλιτσάντση ο ίδιος θα θέσει εαυτόν εκτός ομίλου την επόμενη κιόλας μέρα.

Έτσι σχεδόν ταυτόχρονα ξεκίνησε τις συζητήσεις με την Intrakat, την κατασκευαστική εταιρεία του Σωκράτη Κόκκαλη.

Αν και πηγές που πρόσκεινται κοντά στις δύο πλευρές, τονίζουν με έμφαση ότι δεν υπάρχει οριστική συμφωνία και ότι πάντα παραμονεύει ο κίνδυνος εκτροπής ακόμη και σε κλεισμένες επιχειρηματικές συμφωνίες, υποστηρίζουν ότι οι συζητήσεις αφορούν την εξαγορά ενός ποσοστού περί το 20% της Intrakat από τον Δ. Κούτρα και την παραχώρηση του ποσοστού συμμετοχής του στον Ελλάκτωρα (περί το 5,5%) στον Όμιλο Κόκκαλη.

Η είσοδος του κ. Κούτρα στην Intrakat, αποτελεί σημαντικού ατού για τον Όμιλο, καθώς η εμπειρία του στον κατασκευαστικό κλάδο είναι αδιαμφισβήτητη, από εχθρούς και φίλους.

Να σημειωθεί ότι η Intrakat διαθέτει σήμερα ανεκτέλεστο υπόλοιπο υπογεγραμμένων συμβάσεων 570 εκατ ευρώ, με κύρια έργα τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά και διάφορα project στον τουριστικό τομέα.

Όσον αφορά τον Λεωνίδα Μπόμπολα, πληροφορίες λένε ότι είναι πιθανόν να παραμείνει στον Ελλάκτωρα (κατέχει ποσοστό περί το 15%), ενώ συζητά με τους αδερφούς Καλλιτσάντση να διατηρήσει ορισμένα από τα εκτελεστικά του καθήκοντα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider