Συνεχίζεται η φυγή εταιρειών από την Ελλάδα της κρίσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζεται η φυγή εταιρειών από την Ελλάδα της κρίσης

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας η γερμανική εφημερίδα Südwest Presse, εστιάζοντας στη μαζική φυγή των εταιρειών από την Ελλάδα και την απώλεια σημαντικών θέσεων εργασίας που αυτή συνεπάγεται.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, σε άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Εταιρείες δραπετεύουν από την Ελλάδα» τονίζεται πως «η χτυπημένη από την κρίση ελληνική οικονομία χρειάζεται επενδύσεις όσο τίποτα άλλο εάν θέλει να αφήσει πίσω της την εξαετή ύφεση. Όμως τη χρονιά που πέρασε, οι εισηγμένες στο ελληνικό χρηματιστήριο επένδυσαν μόνο το ισχνό ποσό των 300 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με τα 2,5 δισ. ευρώ της αμέσως προηγούμενης χρονιάς».

Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα, «ακόμη πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ολοένα περισσότερες εταιρείες εγκαταλείπουν τη χώρα. Από την αρχή της ελληνικής κρίσης στα τέλη του 2009 έχουν ήδη μεταφέρει την έδρα τους πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες προσδοκούσαν κυρίως χαμηλότερους φόρους και καλύτερη πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές».

Όπως τονίζεται επίσης, «μετά την εκλογική νίκη του αριστερού πολιτικού Αλέξη Τσίπρα ολοένα και περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις γυρνούν την πλάτη τους στην Ελλάδα. Κυρίως το κλείσιμο των τραπεζών και του χρηματιστηρίου τον περασμένο Ιούλιο αλλά και η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων έτρεψαν πολλές εταιρείες σε φυγή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider