Google: Στην Ινδία η παραγωγή του smartphone Pixel μέχρι το επόμενο τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Στην Ινδία η παραγωγή του smartphone Pixel μέχρι το επόμενο τρίμηνο
Η Google θα ανταγωνίζεται τους γίγαντες των smartphone Apple και Samsung στην Ινδία, καθώς και τις κινεζικές μάρκες vivo και Xiaomi.

Μέχρι το επόμενο τρίμηνο η Google σχεδιάζει να έχει ξεκινήσει την παραγωγή των smartphone Pixel στην Ινδία, σύμφωνα με σχετική αναφορά του Nikkei Asia την Πέμπτη.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός προσπαθεί να διαφοροποιήσει την εφοδιαστική αλυσίδα του μακριά από την Κίνα εν μέσω εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας, επιδιώκοντας παράλληλα να επωφεληθεί από την άνθηση της αγοράς smartphone στην Ινδία.

Η «μετακόμιση» της παραγωγής στην Ινδία θα υποστηρίξει τον φιλόδοξο στόχο της Google για αποστολή περισσότερων από 10 εκατ. τηλεφώνων Pixel φέτος, σύμφωνα με τις πηγές του Nikkei Asia.

Η Google θα αρχίσει να κατασκευάζει τηλέφωνα Pixel 8 Pro το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, ακολουθούμενη από την παραγωγή του Pixel 8 γύρω στα μέσα του 2024.

Η Google θα ανταγωνίζεται τους γίγαντες των smartphone Apple και Samsung στην Ινδία, καθώς και τις κινεζικές μάρκες vivo και Xiaomi.

Το 2023, η Ινδία έγινε η πέμπτη αγορά smartphone που ξεπέρασε τις 10 εκατ. πωλήσεις μονάδων iPhone σε ένα μόνο έτος, καθιστώντας την βασική αγορά για την Apple.

«Για το 2023, η αγορά smartphone της Ινδίας διατήρησε σταθερότητα με 148,6 εκατ. αποστολές συνολικά, μια μικρή πτώση 2%,» δήλωσε η ερευνητική εταιρεία Canalys τον περασμένο μήνα.

«Η Samsung διατήρησε την pole position το 4ο τρίμηνο του 2023 με μερίδιο αγοράς 20% και αποστολές 7,6 εκατομμυρίων μονάδων. Η Xiaomi συνέχισε τις ισχυρές επιδόσεις της, διεκδικώντας τη δεύτερη θέση με αποστολή 7,2 εκατομμυρίων μονάδων. Η vivo εξασφάλισε την τρίτη θέση με αποστολές 7 εκατομμυρίων μονάδων», σύμφωνα με την Canalys.

Η Apple έχει επίσης μεταφέρει την παραγωγή από την Κίνα σε μέρη όπως η Ινδία, καθώς οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας παραμένουν τεταμένες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, πέρυσι είπε στο CNBC ότι η Ινδία αντιπροσωπεύει μια «τεράστια ευκαιρία» μετά από μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι στον Λευκό Οίκο.

Η Ινδία προσφέρει κίνητρα σε εταιρείες για τη δημιουργία παραγωγικών δραστηριοτήτων στη χώρα. Η Dell, η HP και η Lenovo ήταν μεταξύ των 27 εταιρειών που έλαβαν έγκριση τον Νοέμβριο για την κατασκευή τεχνολογικού υλικού στην Ινδία στο πλαίσιο ενός συστήματος κινήτρων που συνδέεται με την παραγωγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βαθαίνει η κρίση στη Γερμανία - Νέα πτώση του PMI τον Φεβρουάριο

Αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα τον Δεκέμβριο

Ξεκίνησαν οι τεχνικές δοκιμές του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου

gazzetta
gazzetta reader insider insider