Αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα τον Δεκέμβριο
tourismos santorini ellada
Αύξηση κατέγραψαν τον Δεκέμβριο του 2023 οι αφίξεις αλλά και οι διανυκτερεύσεις σε καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και συλλογικών καταλυμάτων σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια), όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Αύξηση κατέγραψαν τον Δεκέμβριο του 2023 οι αφίξεις αλλά και οι διανυκτερεύσεις σε καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και συλλογικών καταλυμάτων σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια), όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα ανήλθαν σε 883.828 σημειώνοντας αύξηση κατά 6,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2022, ενώ οι διανυκτερεύσεις ανήλθαν σε 2.033.355 σημειώνοντας αύξηση κατά 5,0%.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών κατά 1,3% και 2,1%, αντίστοιχα, καθώς και αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις των ημεδαπών κατά 8,5% και 6,5%, αντίστοιχα).

Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους ημεδαπούς με 70,0% και 66,3%, αντίστοιχα. Η μέση συνολική διανυκτέρευση για το μήνα Δεκέμβριο 2023, ανήλθε σε 2,3 ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μειώθηκε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Δεκέμβριο

ΥΠΑ: Αύξηση κατά 8,9% στην επιβατική κίνηση Ιανουαρίου σε σύγκριση με το 2023

gazzetta
gazzetta reader insider insider