«Σκάνδαλο» χαρακτηρίζει τη συμφωνία ύψους 2,4 δισ. για τον εκσυγχρονισμό των F-16 ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσθέτοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη μνημονιακή συνθηκολόγησή του, «προέβη τώρα και στην υπογραφή και πολιτικο-στρατιωτικού μνημονίου, παραδίδοντας πλήρως και άνευ όρων την χώρα, ως πολιτικο-στρατιωτικό και ενεργειακό οικόπεδο, στις ΗΠΑ».

«Η συμφωνία σκάνδαλο μυθικού ύψους 2,4 δισ. για τον εκσυγχρονισμό των F-16 δεν υπακούει σε κανέναν συνολικό σχεδιασμό για την εξυπηρέτηση γνήσιων αμυντικών δαπανών της χώρας. Η συμφωνία αυτή, για τον εκσυγχρονισμό των F-16 αντιπροσωπεύει, αντίθετα, το τίμημα αφοσίωσης που πληρώνει ο «πελάτης» σε αυτούς που του πουλάνε προστασία και ένα σαφές μήνυμα ότι το ελληνικό πολιτικο-στρατιωτικό οικόπεδο, παρά την εξαθλίωση των πολιτών του και χάρη σε αυτήν,  μπαίνει ξανά με νέα ορμή στην κούρσα των εξοπλισμών που εξυπηρετούν τον τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς τους και τις ιμπεριαλιστικές ατλαντικές επεμβάσεις στην φλεγόμενη περιοχή μας.» 
 
Όπως τονίζει στη γραπτή του ανακοίνωση ο γραμματέας της ΛΑΕ, η συμφωνία αυτή δεν υπακούει σε κανέναν συνολικό σχεδιασμό για την εξυπηρέτηση γνήσιων αμυντικών δαπανών της χώρας.
 
«Η Ελλάδα των Τσίπρα - Καμμένου και των άλλων της νέας κυβερνητικής και κομματικής νομενκλατούρας, έχει καταντήσει την χώρα γερμανική οικονομική αποικία από τη μία και αμερικανικό γεωστρατηγικό προτεκτοράτο από την άλλη» υπογραμμίζει ο κ. Λαφαζανης. Ο γραμματέας της ΛΑΕ, χαρακτηρίζει «προκλητική» την δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις διανύουν την καλύτερη περίοδό τους από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Η Ελλάδα με τις επιλογές Τσίπρα και των συνδαιτυμόνων του, που μόλις ανακάλυψαν τα θέλγητρα του αμερικανικού και γερμανικού κατεστημένου, όχι μόνο εγκατέλειψαν, αλλά μίσησαν καθετί από το αριστερό παρελθόν τους και τις παλιές ανεξαρτησιακές διακηρύξεις τους, κινδυνεύει να εισέλθει σε μια ακόμα πιο σκοτεινή περίοδο με πολύ μεγάλες εθνικές περιπέτειες και να γνωρίσει με ιδιαίτερη επίταση απειλές, τυφλές επιθέσεις και εθνικές δοκιμασίες» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, στη δήλωση του ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα σήμερα όσο ποτέ, σε έναν κόσμο που αλλάζει και γίνεται ιδιαίτερα πολυκεντρικός και σε μια περιοχή με νέες συντεταγμένες, έχει ανάγκη και είναι πολύ πιο ρεαλιστικό να επιδιώξει μια νέα ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική διεθνών οικονομικών σχέσεων και εξωτερικών προσανατολισμών, προκειμένου να ανασάνει, να βγει από την κρίση και να ανασυγκροτηθεί με νέους προοδευτικούς προσανατολισμούς».