Θεοδωράκης: «Χάσαμε πολλά τους μήνες της καθυστέρησης»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωράκης: «Χάσαμε πολλά τους μήνες της καθυστέρησης»

Στα ζητήματα που συζητήθηκαν με τον πρωθυπουργό στην μεταξύ τους συνάντηση, αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

«Ο κ. Τσίπρας με ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Eurogroup -τη δική του οπτική για την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση- και με ενημέρωσε για την υπόθεση του Κυπριακού» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης και συμπλήρωσε «Εγώ του εξέθεσα τις γνωστές μας απόψεις. Του είπα ότι καθυστερήσαμε ανεπίτρεπτα στην υπόθεση της διαπραγμάτευσης με αποτέλεσμα να χάνει έδαφος η πραγματική οικονομία και η ανάπτυξη και να χρειαζόμαστε κάθε μήνα περισσότερα δανεικά.

Τέλος, επεσήμανα στον κ. Τσίπρα ότι μια χώρα που θέλει να βρει τον ευρωπαϊκό της βηματισμό, πρέπει να προσέξει πάρα πολύ τι κάνει στο θέμα της παιδείας. Φοβάμαι ότι οι τελευταίες αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας αποκόπτουν τα ελληνικά πανεπιστήμια από την ευρωπαϊκή τους προοπτική και αυτό θα είναι κάτι οδυνηρό. Ζήτησα, λοιπόν, να ξαναδεί και ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Παιδείας το θέμα των αλλαγών στην ανώτατη εκπαίδευση: να μη γυρίσουμε πίσω, αλλά να φύγουμε μπροστά».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με το ζήτημα της καθυστέρησης, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι: «Προφανώς ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι έπρεπε να κερδίσει αυτό το χρόνο για να πάρει αυτό το αποτέλεσμα. Είναι το μεγάλο σημείο διαφωνίας μας.

Εμείς θεωρούμε ότι όλα αυτά έπρεπε να είχαν τελειώσει πολύ νωρίτερα και αν είχαν τελειώσει πολύ νωρίτερα, οι θυσίες του ελληνικού λαού θα είχαν πιάσει και λίγο τόπο. Γιατί αυτούς τους μήνες της καθυστέρησης χάσαμε πάρα πολλά. Χάσαμε θέσεις εργασίας, χάσαμε ένα μικρό βηματισμό που είχαμε βρει στην ανάπτυξη και κάθε φορά γυρνάμε στο σημείο εκκίνησης. Είναι η μεγάλη μας διαφορά από τις άλλες χώρες. Οι άλλες χώρες κάνουν αξιολογήσεις σε τρεις μήνες, εμείς χρειαζόμαστε πάντα κάποια χρόνια».

Kατά τη διάρκεια της σύντομης συζήτησης που είχαν μπροστά στις κάμερες πριν ξεκινήσει η κατ’ ιδίαν συνάντηση, ο Πρωθυπουργός ευχήθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη «σιδερένιος» και καλή ανάρρωση. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, από την πλευρά του τον ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για τις ευχές του.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευαν ο πρέσβης ε.τ., σύμβουλος του επικεφαλής σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Γιώργος Κακλίκης, η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων Οντίν Λιναρδάτου, η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του Ποταμιού Λίνα Παπαδάκη και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Δημήτρης Τσιόδρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider