Παππάς προς ΝΔ: Τοποθετηθείτε για τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παππάς προς ΝΔ: Τοποθετηθείτε για τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης

Σε ευθεία πρόκληση στον πρόεδρο της ΝΔ προχώρησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί πρώτον αν είναι επίσημη θέση του τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, ότι εμείς θα κάνουμε ό,τι «ζητήσει ο Schaeuble και άλλα τόσα» και δεύτερον σε τι διαφωνεί με την καταβολή της 13ης σύνταξης και της απαλλαγής του ΦΠΑ στα νησιά.

Κατά την τοποθέτηση του επί του προϋπολογισμού, ο κ. Παππάς κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδεικνύει στο θέμα των εργασιακών μια «ανησυχητική» σιωπή, την οποία ο ίδιος απέδωσε στον φόβο ότι εφόσον επιτευχθεί το ζητούμενο της επαναφοράς των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, θα αποδειχθεί ότι η κατάργησή τους συνέβη όχι σαν απαίτηση των δανειστών αλλά γιατί ήταν στον πυρήνα των νεοφιλελεύθερου προγράμματος της ΝΔ, «στο οποίο επιμένει αμετανότητα». Ταυτοχρόνως, o κ. Παππάς ανέφερε ότι με τον ισχυρισμό της η αξιωματική αντιπολίτευση περί υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, υπονομεύει θεμελιακά το ίδιο της το αφήγημα περί success story και την υπογραφή της για πλεονάσματα 4,5% για πολλά χρόνια. «Η Ελλάδα δεν θα απογειωνόταν όπως έλεγε η ΝΔ, θα είχε πισωγύρισμα», είπε, προσθέτοντας πως επιπλέον η ΝΔ υποστηρίζει ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα θα έρθουν ως αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεων χωρίς να λέει ποιες εννοεί, «διότι στον δημόσιο τομέα και στο ασφαλιστικό δεν τις υποστήριξε.

«Είναι προφανές ότι η ΝΔ διαφωνεί με την 13η σύνταξη και την απαλλαγή των νησιών από το ΦΠΑ. Ας μας πει ο κ. Μητσοτάκης με σαφήνεια, τι θα ήθελε να κάνουμε. Μήπως να δώσουμε έκτακτη επιχορήγηση για την εξόφληση δανείου της ΝΔ, ή να προχωρήσουμε σε αναίρεση φόρων στους καναλάρχες;» . «Εάν διαφωνούν να το διατυπώσουν σαφώς και να μας πει αν είναι επίσημη θέση του κόμματος αυτό που είπε ο αντιπρόεδρος ότι εμείς θα κάνουμε ότι μας πει ο Schaeuble κι άλλα τόσα», ζήτησε ο κ. Παππάς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider