Στη Γερμανία Τσίπρας, Τσακαλώτος με «προσδοκίες» για την αξιολόγηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Γερμανία Τσίπρας, Τσακαλώτος με «προσδοκίες» για την αξιολόγηση

Με «προσδοκίες» για την επιτυχή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, το συντομότερο δυνατόν, μεταβαίνουν στη γερμανική πρωτεύουσα την ερχόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι κ. κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος αναμένεται να μεταβούν στο Βερολίνο προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο του Die Linke. Yπενθυμίζεται εδώ ότι ο κ. Τσίπρας είναι αντιπρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ωστόσο, καθώς αρκετά μέτωπα της δεύτερης αξιολόγησης παραμένουν ακόμη ανοιχτά, οι κ.κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος θα επιχειρήσουν, μέσω της επίσκεψής τους στη γερμανική πρωτεύουσα, να επιχειρηματολογήσουν υπέρ της ανάγκης ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης σύντομα, ει δυνατόν πριν τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Και μπορεί, για την ώρα, να μην υπάρχει σαφές πρόγραμμα των επαφών του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών στο Βερολίνο, ωστόσο είναι βέβαιο πως η Αθήνα δεν προτίθεται να αφήσει μια τέτοια «ευκαιρία» ανεκμετάλλευτη, ιδίως όταν οι διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, ο κ. Τσίπρας θα παραμείνει στο Βερολίνο το διήμερο 16-17 Δεκεμβρίου, αμέσως μετά το ταξίδι του στις Βρυξέλλες, όπου θα βρεθεί το διήμερο 14-15 Δεκεμβρίου για τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει κάποιες επαφές στο περιθώριο του συνεδρίου της Die Linke με ομόσταβλούς του της ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος στις 15/12 θα συμμετάσχει σε εκδήλωση με τη βουλευτή της αριστερής πτέρυγας του SPD Gesine Schwan και στις 16/12 θα δώσει το «παρών» στο συνέδριο του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς.

Και όλα αυτά την ώρα που η ημερομηνία επιστροφής των Θεσμών στην Αθήνα παραμένει ακόμη «ανοιχτή», παρά τις πρότερες πληροφορίες που έκαναν λόγο για «επάνοδό» τους στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι όταν οι εκπρόσωποι των δανειστών επιστρέψουν στην Αθήνα, αυτό δεν θα διαρκέσει παρά για λίγες ημέρες, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων, πριν από τις οποίες θα πρέπει να έχουν ήδη αναχωρήσει.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αποφάσεις για τον χρόνο επιστροφής των δανειστών στην Αθήνα δεν αποκλείεται να «κλειδώσουν» εντός του σαββατοκύριακου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider