Συνεργασία Ελλάδας-Πορτογαλίας για τη μεταμνημονιακή περίοδο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεργασία Ελλάδας-Πορτογαλίας για τη μεταμνημονιακή περίοδο

Η Πορτογαλία και η Ελλάδα είχαν συνάντηση τεχνικής συνεργασίας στη Λισαβόνα για την περίοδο μετά την έξοδο από το πρόγραμμα της οικονομικής προσαρμογής.

Η πρωτοβουλία συμφωνήθηκε από τον Πορτογάλο υπουργό Οικονομικών Μάριο Σεντένο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο προκειμένου να γίνει προετοιμασία για την μεταμνημονιακή φάση στην Ελλάδα, σε πνεύμα διμερούς συνεργασίας.

Η περίοδος μεταμνημονιακής εποπτείας, που στην περίπτωση της Ελλάδας αναμένεται να ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου, περιλαμβάνει τεχνικές αποστολές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητσς και το ΔΝΤ.

Στη συνάντηση δόθηκε μια ευκαιρία να μοιραστεί και να συζητηθεί η μεταμνημονιακή εμπειρία της Πορτογαλίας με πολυμερείς θεσμούς καθώς και η πρακτική όψη της οργάνωσης τέτοιων αποστολών, ενισχύοντας την τεχνική συνεργασία των δύο χωρών.

Το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης της Πορτογαλίας έληξε στις 30 Ιουνίου 2014. Η Πορτογαλία βρίσκεται τώρα σε φάση μεταμνημονιακής εποπτείας, κάτω από την επιτήρηση των Ευρωπαϊκών Θεσμών και του ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider