Δεν τα βρήκαν ΔΝΤ – Ευρωζώνη για το χρέος: Νέος γύρος επαφών

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν τα βρήκαν ΔΝΤ – Ευρωζώνη για το χρέος: Νέος γύρος επαφών

Δεν τελεσφόρησαν οι επαφές που είχαν υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με το ΔΝΤ για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πριν από το Eurogroup, κάτι που σημαίνει πως όλα παραμένουν ανοικτά για το ρόλο του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες στην συνάντηση αυτή δεν κατέστη δυνατόν να αρθεί το αδιέξοδο για τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και πλέον οι συνομιλίες μπορούν να συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης της Ομάδας των 7 στον Καναδά.

Σημειώνεται πως ο Μάριο Σεντένο δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup για τη συμμετοχή του ΔΝΤ ότι είμαστε «σχεδόν εκεί» σε ό,τι αφορά στη συμφωνία και το χρονοδιάγραμμα. «Είναι σημαντικό να συμμετέχει το ΔΝΤ και δουλεύουμε για μια συμφωνία που θα οδηγεί σε επιτυχία του προγράμματος έτσι ώστε η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της», είπε.

Ο Επίτροπος Μοσκοβισί ερωτηθείς για το εάν θα έχουμε σήμερα ανακοινώσεις για το ελληνικό χρέος απάντησε αρνητικά. «Όχι δεν θα έχουμε σήμερα. Χρειάζεται ωστόσο να έχουμε αυτό, ένα ισχυρό πακέτο που θα πείθει τις αγορές και θα δίνει στην Ελλάδα την δυνατότητα να επενδύσει στο μέλλον της», είπε.

Σε ό,τι αφορά στον αυτόματο μηχανισμό ελάφρυνσης του χρέους και τις διαφορές Γαλλίας και Γερμανίας αρκέστηκε να πει ότι χρειάζεται μια προσέγγιση βραχυπρόθεσμη, μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη και πως για αυτήν δουλεύουν όλοι.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό Λεμέρ, προσερχόμενος στο Eurogroup είπε πως είμαστε σε καλό δρόμο για μια συμφωνία τον Ιούνιο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να προσδιορίσουν έναν μηχανισμό για το ελληνικό χρέος, ο οποίος θα είναι «ξεκάθαρος» και «ισχυρός» απέναντι στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider