Σεντένο: Σημαντική η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σεντένο: Σημαντική η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Βρισκόμαστε «κοντά» σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες, τονίζοντας ότι η συμμετοχή του Ταμείου παραμένει «σημαντική».


«Εργαζόμαστε μαζί και βασικός μας στόχος είναι η ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος με επιτυχία», πρόσθεσε ο Σεντένο, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα, αφού εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να σταθεί τα πόδια της και να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Eurogroup χαιρέτισε την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο, κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά» νέα, καθώς συμφωνήθηκε ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων.

«Αυτό σημαίνει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα εφαρμοστούν τις επόμενες εβδομάδες και η χώρα θα κάνει άλλο ένα βήμα για την ολοκλήρωση του προγράμματος», ανέφερε.

«Μπαίνουμε σήμερα με ισχυρή θέληση σε μια νέα εποχή και η δύσκολη κατάσταση που βίωσε η Ελλάδα τελειώνει», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Πρώτα θα ακούσουμε τι έχουν να μας πουν οι ελληνικές Αρχές και οι Θεσμοί. Είναι σημαντικό να σέβεται κάθε πλευρά τις δεσμεύσεις της. Σήμερα θα λάβουμε αποφάσεις για ένα πακέτο μέτρων για το χρέος που θα στηρίξει την Ελλάδα στο μέλλον, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα και θα στείλει μήνυμα στις αγορές. Έτσι η Ελλάδα θα ξαναβρεί την ανάπτυξη».

Αισιόδοξος εμφανίστηκε για μια επικείμενη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών σχετικά με το χρέος τον Ιούνιο, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρούνο Λεμέρ.

«Είμαστε σε καλό δρόμο προς μια συμφωνία για το χρέος τον Ιούνιο» είπε ο Λεμέρ προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ενώ απέδωσε τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας πως «έχει ήδη λάβει σημαντικές αποφάσεις στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης» αλλά και πως «όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να προσδιορίσουν έναν μηχανισμό για το ελληνικό χρέος, ο οποίος θα είναι «ξεκάθαρος και ισχυρός» απέναντι στις αγορές.

«Είμαστε σε καλό δρόμο για να φτάσουμε σε μία συμφωνία, σε μία ισχυρή διευθέτηση του ελληνικού χρέους τον Ιούνιο» κατέληξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider