Μοσκοβισί: Η δύσκολη κατάσταση που βίωσε η Ελλάδα τελειώνει

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μοσκοβισί: Η δύσκολη κατάσταση που βίωσε η Ελλάδα τελειώνει

«Μπαίνουμε σήμερα με ισχυρή θέληση σε μια νέα εποχή και η δύσκολη κατάσταση που βίωσε η Ελλάδα τελειώνει», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Πρώτα θα ακούσουμε τι έχουν να μας πουν οι ελληνικές Αρχές και οι Θεσμοί. Είναι σημαντικό να σέβεται κάθε πλευρά τις δεσμεύσεις της. Σήμερα θα λάβουμε αποφάσεις για ένα πακέτο μέτρων για το χρέος που θα στηρίξει την Ελλάδα στο μέλλον, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα και θα στείλει μήνυμα στις αγορές. Έτσι η Ελλάδα θα ξαναβρεί την ανάπτυξη».

«Η Κομισιόν αποδέχεται τη νομιμότητα των κυβερνήσεων σε κάθε χώρα», δήλωσε στη συνέχεια ο Μοσκοβισί, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ιταλία και τις διαδικασίες σχηματισμού κυβέρνησης υπό τον Τζουζέπε Κόντε. «Είμαστε πανέτοιμοι για διάλογο με την Ιταλία και θα συζητήσουμε με τον νέο υπουργό Οικονομικών, όταν αναλάβει τα καθήκοντά του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ιταλία είναι χώρα κλειδί για την Ευρώπη και την ευρωζώνη και θα βρούμε ένα Modus vivendi και για το ιταλικό χρέος» ανέφερε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Τέλος, σε ερώτηση που δέχτηκε για τους νέους δασμούς που απειλούν να επιβάλλουν οι ΗΠΑ στις αυτοκινητοβιομηχανίες ο κ. Μοσκοβισί, είπε ότι πρόκειται προς το παρόν για προθέσεις και δηλώσεις αλλά «ο προστατευτισμός δεν αποτελεί απάντηση στις προκλήσεις της εποχής».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider