«Καμπάνα» 116.500 ευρώ σε fund για short selling

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπάνα» 116.500 ευρώ σε fund για short selling

«Καμπάνα» 116.500 ευρώ έριξε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο fund Elliot International LP για ανοικτές πωλήσεις και πιστωτική αθέτηση κατά την πώληση 8.450.000 μετοχών της Eurobank.

Να σημειωθεί πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει επιβάλει τους τελευταίους μήνες πρόστιμα σε δεκάδες ξένα funds διότι παραβίασαν τους κανόνες που έχει θέσει η Αρχή για το short selling.

Ειδικότερα, στη εγχώρια αγορά επιτρέπεται το short selling με τις εξής προϋποθέσεις:

-Επιτρέπονται ανοιχτές πωλήσεις επί μετοχών μόνο εφόσον ο πωλητής έχει διασφαλίσει πριν από τη συναλλαγή ότι θα έχει επαρκή διαθέσιμα κατά την ημέρα εκκαθάρισης της ανοιχτής πώλησης.

-Οι εντολές οι οποίες αφορούν σε ανοιχτές πωλήσεις επί μετοχών πρέπει να εισάγονται σε τιμή υψηλότερη από αυτήν της τελευταίας πράξης που έχει καταρτιστεί.

-Τα μέλη του Χρηματιστήριου Αθηνών που διενεργούν ανοιχτές πωλήσεις επί μετοχών οφείλουν να το δηλώνουν κατά την καταχώριση της σχετικής εντολής πώλησης στο σύστημα συναλλαγών.

-Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα οφείλουν να γνωστοποιούν αυθημερόν στο Χρηματιστήριο κάθε καθαρή αρνητική θέση (net short position) επί συγκεκριμένης μετοχής, η οποία υπερβαίνει το 0,10% του αριθμού των μετοχών του εκδότη ανά κατηγορία μετοχών, καθώς και κάθε μεταγενέστερη μεταβολή (αύξηση ή μείωση) καθαρής αρνητικής θέσης που έχει ήδη γνωστοποιηθεί στο ΧΑΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider