«Βελούδινο» διαζύγιο Βρετανίας - Ε.Ε. βλέπει η Moody's

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βελούδινο» διαζύγιο Βρετανίας - Ε.Ε. βλέπει η Moody's

Πρόβλεψη για βελούδινο διαζύγιο κάνει ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Moody's σε σημερινή ανακοίνωσή του. Όπως διευκρίνισε Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση εν τέλει θα καταλήξουν σε μια συμφωνία που θα διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος – αλλά πιθανόν όχι το σύνολο – της σημερινής εμπορικής τους σχέσης μετά το Brexit.

«Ωστόσο μια τέτοια συμφωνία πιθανόν θα χρειαστεί χρόνια διαπραγμάτευσης και υπάρχουν ξεκάθαροι καθοδικοί κίνδυνοι», ανέφερε σε ανακοίνωση ο Κόλιν Έλις, επικεφαλής αξιόχρεου για τις ευρωπαϊκές χώρες στη Moody’s.

Στα σημαντικά εμπόδια με τη μορφή δασμών αναφέρθηκε και η ΕΕ σε ανακοίνωσή της μετά την επίσημη έναρξη της διαδικασίας εξόδου. Όπως ανέφερε «τα σημαντικά νέα εμπόδια με τη μορφή δασμών και όχι μόνο θα έχουν ένα αρνητικό αντίκτυπο στους βρετανικούς κλάδους που έχουν εκτεταμένο εμπόριο με την ευρωπαϊκή αγορά».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση «θα δράσει με ενιαίο τρόπο και θα διαφυλάξει τα συμφέροντά της» στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων που άρχισε σήμερα με το Λονδίνο για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείπει την ΕΕ, αλλά είμαστε έτοιμοι για τη διαδικασία που οφείλουμε πλέον να ακολουθήσουμε», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση αυτή που συντάχθηκε εξ ονόματος των 27 ηγετών των κρατών μελών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider