Schaeuble: Μακρύς ο δρόμος για την Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Schaeuble: Μακρύς ο δρόμος για την Ελλάδα

Την ανάγκη της υλοποίησης των σχεδιαζόμενων μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο Wolfgang Schaeuble εκτιμά ότι πρωταρχικός στόχος για τη χώρα μας είναι η ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών και για να το πετύχει αυτό έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει.

Όσον αφορά στο ιταλικό δημοψήφισμα, ο Schaeuble προσπάθησε να ρίξει τους τόνους κάνοντας έκκληση για ψυχραιμία. «Πρέπει να είμαστε χαλαρή, αυτά έχει η δημοκρατία», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι μπορεί η συζήτηση για το ζήτημα να ήταν τεταμένη το τελευτάιο διάστημα αλλά το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε φιλόδοξο εγχείρημα τη συνταγματική αναθεώρηση στην Ιταλία και παραδέχθηκε ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι στη Γερμανία θα περνούσε μια τέτοια πρόταση.

Για τις εκλογές στην Αυστρία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε μεν την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα, επισήμανε όμως το υψηλό ποσοστό των λαϊκιστών (47%) στη χώρα, το οποίο θεωρεί ανησυχητικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider