CNBC: «Χρυσές» αποδόσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
CNBC: «Χρυσές» αποδόσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις

Αποδόσεις έως και 15% επιφυλάσσει για τους επενδυτές το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του CNBC.

Το μόνο που χρειάζονται οι επενδυτές για να αδράξουν τις ευκαιρίες που γεννώνται στην ελληνική αγορά είναι να δείξουν εμπιστοσύνη, σχολιάζει στο αμερικανικό δίκτυο ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

«Πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει κατανοήσει ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας σήμερα, όχι μόνο για να πάρει μπροστά η οικονομία, αλλά και για αλλάξει η ψυχολογία (των ξένων προς την Ελλάδα)», σημειώνει ο κ. Αθανασίου. «Για να δημιουργηθούν θέσεις, πρέπει να πιστέψει κανείς στις επενδύσεις», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρωταρχικός παράγοντας για μεταστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη είναι η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ώστε να επενδύσουν οι ξένοι στην Ελλάδα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να χώρα να είναι πιο εξωστρεφείς απέναντι στους διεθνείς επενδυτές, υπογραμμίζει ο κ. Αθανασίου.

«Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να χτίσουμε και να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας –αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά και δείχνοντας στους άλλους ότι τηρούμε τις υποσχέσεις μας», προσθέτει.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, η όποια αντίσταση της ελληνικής κυβέρνησης στις ιδιωτικοποιήσεις φαίνεται να έχει καμφθεί, δεδομένου του δρόμου που έχει να κάνει η χώρα για να θέσει ξανά σε βιώσιμη τροχιά την οικονομία της.

«Ιδιωτικοποιήθηκαν 14 αεροδρόμια, το λιμάνι του Πειραιά και, τελευταία, η Βουλή επικύρωσε την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού. Αυτό που μένει τώρα είναι να δείξουμε στους επενδυτές πως πιστεύουμε σε αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις και θα τις υλοποιήσουμε», επισημαίνει ο CEO της Lamda Development.

Ειδικά στο Ελληνικό, ο κ. Αθανασίου υπολογίζει ότι θα δημιουργηθούν 10.000 νέες θέσεις εργασίας άμεσα, ενώ σε βάθος 5-7 χρόνων θα απασχοληθούν συνολικά έως και 70.000 άνθρωποι. Ο ίδιος χαρακτηρίζει «game changer» (παράγοντα αλλαγής του παιχνιδιού) τη συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση. «Μιλάμε για το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο του κόσμου», λέει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider