Γεωργιάδης: Eργαζόμαστε νυχθημερόν για να προχωρήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Eργαζόμαστε νυχθημερόν για να προχωρήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις
«Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας έχει δώσει σαφείς οδηγίες για επιτάχυνση των διαδικασιών», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι και εργαζόμαστε νυχθημερόν για να υλοποιήσουμε την βασική προεκλογική μας δέσμευση: να προχωρήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μας έχει δώσει σαφείς οδηγίες για επιτάχυνση των διαδικασιών με στόχο την πρόοδο των ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, πάντοτε με απόλυτη διαφάνεια και με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον.»

«Ήδη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής αποφάσισε την πώληση του 30% που κατέχει το Ελληνικό Δημόσιο στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, ενώ όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην 84η ΔΕΘ, προωθούνται άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις σε ΔΕΠΑ και Ελληνικά Πετρέλαια. Στις προτεραιότητές μας εντάσσονται επίσης η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), για την οποία είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι ο διαγωνισμός αυτή τη φορά θα τελεσφορήσει καθώς υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι. Μετά την ΕΛΒΟ σειρά παίρνουν η ΕΑΒ και η ΕΑΣ, ενώ στόχος μας είναι τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά να βγουν σε διαγωνισμό στις αρχές του 2020.»

Για το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο ο υπουργός επεσήμανε πως «με το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, αλλάζουμε πλήρως τον τρόπο με τον οποίο ιδρύονται επιχειρήσεις, και γίνονται οι στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα. ... Αυτά που περιλαμβάνονται στο εν λόγω νομοσχέδιο θα καταστήσουν την Ελλάδα μια επιχειρηματική φιλική χώρα για επενδύσεις».

«Με το Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο, αλλάζουμε πλήρως τον τρόπο με τον οποίο ιδρύονται επιχειρήσεις και γίνονται οι στρατηγικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Και πώς θα το επιτύχουμε αυτό; Διερευνήσαμε όλες τις διαδικασίες που χρειαζόταν για ν΄ ανοίξει κάποιος επιχείρηση, είτε μικρή είτε μεγαλύτερη, και να προχωρήσει μια στρατηγική επένδυση. Εντοπίσαμε σε ποια σημεία καθυστερεί η διαδικασία και ποιες φάσεις που συμβάλλουν στην καθυστέρηση μπορούσαν με ασφάλεια για το δημόσιο συμφέρον να καταργηθούν ώστε η εγκατάσταση ενός επιχειρηματία στην Ελλάδα να είναι κατά το δυνατόν ευκολότερη».

«Για παράδειγμα, όταν κάποιος θέλει να ξεκινήσει μία επιχείρηση, κάνει έναρξη γνωστοποιώντας την στις αρχές χωρίς να αναμένει την άδεια ή όταν ένας επενδυτής που διαπιστώνει πως καθυστερεί το Δημόσιο να πιστοποιήσει ότι έχει προχωρήσει την επένδυση προκειμένου να εισπράξει την επιδότηση, μπορεί να προσλαμβάνει ιδιωτική εταιρεία από το μητρώο ελεγκτών που θεσπίζουμε έτσι ώστε η επένδυση να προχωρεί γρήγορα. Αυτά και άλλα πολλά που περιλαμβάνονται στο εν λόγω νομοσχέδιο θα καταστήσουν την Ελλάδα μια επιχειρηματική φιλική χώρα για επενδύσεις.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider